Šąlantis pensininkas iš statinės pasidarė krosnį

Kaunietis Leonas Mitkus savo būste naudojasi neįprastu šilumos šaltiniu –  pernai jis krosnį įrengė metalinėje statinėje, o į jos vidų prikrovė akmenų, kurie ne tik ilgai skleidžia šilumą, bet ir saugo aplinką nuo teršalų.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Dec 1, 2014, 12:34 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 5:54 AM

Pensininkas įsikūręs K.Petrausko gatvėje stovinčio namo pusrūsyje. Šį būstą jam skyrė miesto savivaldybė. Daugelį metų vyriškis šildėsi kūrendamas krosnį, tačiau remontuodami butą statybininkai ją išgriovė.

Visą gyvenimą konstruoti mėgstantis L.Mitkus nenusiminė – krosnį įrengė metalinėje statinėje, kuri stovi visai greta lovos, o vamzdį dūmams sujungė su kaminu.

Kaunietis tikina, kad jo išradimas padeda smarkiai sumažinti į aplinką išmetamų teršalų kiekį, mat statinėje sukrauti akmenys atlieka filtrų funkciją. Tuomet belieka iškritusius suodžius išvalyti pro nedideles dureles.

„Viską lemia akmenų išdėstymas: iš pradžių dedami didesni rieduliai, vėliau – mažesni“, – paslaptimi dalijosi L.Mitkus. Pasak jo, tokiam tikslui taip pat tinka sutrupintos šaligatvio trinkelės ar kitos panašios medžiagos.

Kol nespaudžia šalčiai, pakūrenus krosnį šilumos kukliame pensininko bute visiškai užtenka maždaug pusei paros.

Pirkti malkas L.Mitkui būtų labai brangu, mat gaunamos pensijos vos užtenka gyvenimui, todėl kaunietis dažniausiai degina Ąžuolyne surinktas sausas medžių šakas.

Vyriškis tikina,  jog tai puikus pavyzdys, kaip esą galima itin pigiai šildyti patalpas beveik neteršiant aplinkos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.