Šventiniai namai - kaip mėgstamiausiame jūsų filme

Savo mėgstamiausius Kalėdinius ir Naujųjų metų filmus, ko gero, esame žiūrėję šimtus kartų, tačiau šventinės dekoracijos niekada nenustoja stebinti. Filmavimo aikštelės dizaineriai ilgai pluša ir suka galvas, kol sukuria  tobulas švenčių scenas. Pasimėgaukime jomis.

Ištrauka iš filmo "Kalėdų pasaka".<br>elledecor.com nuotr.
Ištrauka iš filmo "Kalėdų pasaka".<br>elledecor.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-29 12:01, atnaujinta 2019-11-12 17:34

Filme „Elfas" ( „Elf”, 2013) - rankų darbo snaigių girlianda

Pagrindinis filmo veikėjas Buddy gal šiek tiek ir persistengė su kiekiu, bet kelių iškirptų iš popieriaus vienetinių snaigių, kabančių nuo lubų idėja – puiki. Be to, kad snaiges smagu daryti, karpyti ir išgalvoti netikėčiausias jų formas, jos namuose sukuria jaukų žiemos pasakos efektą.

„Vienas namuose" („Home alone”, 1990) - netradicinė Kalėdų eglė

Kai McCallisterių šeima išskrenda švęsti į Paryžių per klaidą palikę savo sūnų Keviną vieną namuose, jie išvysta visai kitokią dekoravimo paletę. Sniego baltumo eglutės šakos su griežtai tik turkio spalvos vienos formos žaisliukais ir lemputėmis – tai jiems buvo tikrai netikėta. Tai didžiulis kontrastas tikroms amerikietiškoms šventėms, kuriomis mėgaujasi Kevinas likęs namuose.Tačiau McCallisteriams pasirodė, kad iškeisti tradicines dekoracijas į naujas – tai daugiau nei atgaiva, tai nuostabios permainos.

Filme „Nuostabus gyvenimas" („It's a Wonderful Life“, 1946) - nesenstantys akcentai

Vienoje iš labiausiai pamėgtų filmų, įsimintinoje scenoje, Georgas Balley grįžtą pas mylinčią šeimą švenčių vakarą ir visus žiūrovus prie ekranų užlieja meilė ir šiluma spinduliuojanti iš jų svetainės. Jaukios šventinės girliandos, gausiai padabinta eglutė, o ženklas „Merry Christmas“ – tiesiog klasiškas.

Atviručių girlianda filme „Tegyvuoja meilė" ( „Love Actually“, 2003)

Colino Firtho personažas nusprendžia palikti savo giminaičius švęsti vienus ir skristi į Portugaliją pasipiršti Aurelijai. Giminaičių veidai išties atrodo šokiruoti, tačiau pažiūrėkite įdėmiau už jų - labai gudrus ir originalus sprendimas – girlianda iš atviručių. Labai gražus ir šventiškas būdas panaudoti ir pagerbti visas šventiniu laikotarpiu gautas atvirutes.

Eglynėlis filme „Kalėdų senelis" ( „Santa Clause“, 1994)

Įsimintinoje filmo akimirkoje, kai Timo Alleno veikėjas Scottas su elniais skrieja danguje, labiausiai įstringa spindinčiomis lemputėmis papuoštų eglių miškelis. Jeigu dar nepapuošėte savo kiemo, būtinai taip padarykite.

Laiptinė filme „Pasikeisti vietomis" („Trading Places“, 1983)

Mažos išpuoštos eglutės šalia laiptų turėklų mums primena, kad lauko erdvės dekoravimas neturėtų apsiriboti vien tik keliomis lemputėmis ar eglių šakelėmis. Nuoširdžiai papuoštos lauko darys, turėklai ar holas įkvėps švenčių dvasią visiems.

Minimalizmas filme „Ketverios Kalėdos" ( „Four Christmases“, 2008)

Sissy Spacek namai šiame filme atitinka jos nevaržomos dvasios charakterį. Tiesa, dekoracijos čia netrimituoja apie šventes, tačiau skoningai papuoštas kavos staliukas ir vainikas ant lango įrodo, kad subtilios dekoracijos taip pat gerai nuteikia.

Puiki eglutės vieta filme „Bridžitos Džouns dienoraštis" ( „Bridget Jones Diary“, 2001)

Bridget Jones ruošiasi pasakyti Markui Darcy, kad ji jį dievina. Tą patį šioje scenoje galėtume pasakyti apie ištaigingą švenčių eglutę, stovinčią puikioje vietoje – šalia laiptų. Tokiu būdu svečiai išvengia kaklų skausmų bandydami pamatyti eglės viršūnę puošiančią dekoraciją.

Žavesys filme „Kalėdų pasaka" („A Christmas Story“, 1983)

Kultinis, klasika virtęs filmas apie vidutinės klasės šeimą. Šiuose namuose tarsi nėra ypatingų dekoracijų: bet kaip jaukiai papuošta eglutė, senoviniai masyvūs baldai. Ir tai mus primena, kad pats gražiausias ir labiausiai jaudinantis dalykas yra tiesiog buvimas su šeima, bendri planai ir svajonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.