Vėliavos neįpirkęs vilnietis jos spalvomis nudažė namą

Ant Markučių kalvos viena medinė troba šviečia kaip trispalvė. Gal tai tiesiog sutapimas? Ne, šeimininkas taip išmargino sienas, nes yra Lietuvos patriotas.

Ant Markučių kalvos stovintis namas šviečia iš tolo.<br>V.Balkūno nuotr.
Ant Markučių kalvos stovintis namas šviečia iš tolo.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 16, 2015, 3:49 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 1:39 AM

„Alfredas – didelis Lietuvos mylėtojas. Jis dažnai mėgsta kartoti, jog šioje žemėje reikia daryti tokius darbus, kad žmonės sužinotų, jog čia – Lietuva“, – pravėrusi vėliavos spalvomis nudažyto namo duris aiškino jo gyventoja Bronislava Tiunis.

Jos vyras Alfredas Raščius praėjusią vasarą taip ir nudažė namą. Dažė taip, kad trispalvė iš tolo būtų matyti. Dar kieme vėliavos stiebą įtaisė. Tik vėliavos neturi, nes ji brangi. Tad Alfredas tikėjosi, kad iki švenčių kas nors trispalvę padovanos.

A.Raščius – visai ne menininkas. Buvo sportininkas, profesionalus irkluotojas, dabar duoną užsidirba dirbdamas vairuotoju. Bet vyras neužmiršta irklavimo, o pergales primena namie medaliais nukabinėta siena.

Iš tolo šviečianti sodyba ant kalvos – B.Tiunis mirusio pirmojo vyro palikimas.

„Iš Anykščių krašto kilęs Alfredas – Lietuvos patriotas. O aš lenkė, bet vaikus spaudžiu mokytis lietuvių kalbos, kad nešvebeldžiuotų kaip aš“, – tikino moteris.

A.Raščius puošia savo namus, o B.Tiunis sodybą pavasarį apsodina gėlėmis. Kad vyras buvo sportininkas, primena irklai. Jie nebereikalingi, tad šeima sugalvojo prie jų pririšti vijoklį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting