Norite savo tvenkinyje žuvų? Turite tai žinoti

Žvejybos vidaus vandenyse taisyklės neleidžia gaudyti mažų žuvų, o išimtis norintiems jas auginti tvenkiniuose – nedaroma. Taip sako Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos skyriaus vedėjas Vilmantas Graičiūnas.

Gaudyti mažesnių žuvų, nei kad leidžia vidaus žvejybos taisyklės, negalima, nors jas ketintumėte toliau auginti savo tvenkinyje.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Gaudyti mažesnių žuvų, nei kad leidžia vidaus žvejybos taisyklės, negalima, nors jas ketintumėte toliau auginti savo tvenkinyje.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT Radijo laida „Ryto garsai“, lrt.lt

Jul 14, 2015, 8:30 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 8:38 AM

LRT Radijo klausytojas Juozas iš Vilkaviškio rajono nori mažas žuvis apgyvendinti savo tvenkinyje, kuris dar vadinamas prūdu.

„Ar galima nestandartines žuvis, pavyzdžiui, šapalus iki 30 cm, lynus pasigauti ir įleisti pas save į prūdą, kad toliau augtų? Gyvenu prie Šešupės, kieme turiu tvenkinį“, – kalba Juozas.

Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos skyriaus vedėjas V.Graičiūnas sako, kad pagal žvejybos vidaus vandenyse taisykles klausytojo minėtų žuvų gaudyti negalima, nes jos – mažesnės, negu leidžia taisyklės.

Pagal mėgėjų žvejybos įstatymą draudžiama prekiauti mėgėjų žvejybos būdu sugautomis žuvimis. Be to, draudžiama gaudyti mažesnes nei nustatyta žuvis: mažesnius nei 25 cm lynus, mažesnius nei 30 cm šapalus ar marguosius upėtakius, mažesnius nei 40 cm karpius ir t. t.

„Išimtis, kad pervežate į tvenkinį ir dėl to galėtumėte sugauti mažesnes žuvis, nedaroma, nes kontrolė būtų praktiškai nebeįmanoma, kiekvienas nesąžiningas žvejas sakytų, kad gaudau tam, kad perkelčiau į privatų tvenkinį“, – teigia V.Graičiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas