Užuot grožėjęsi rožėmis, kauniečiai stebeilija į piktžoles

Kauniečiai kantriai kenčia Laisvės alėjos rekonstrukcijos darbų nepatogumus. Tačiau mano, kad net ir jiems vykstant greta esantys želdynai turėtų būti prižiūrimi. Bet kas tai turi daryti, neaišku.

Nepriklausomybės aikštėje vietoj rožyno stiebiasi piktžolės, ir kol kas neaišku, kas turi prižiūrėti šį plotą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nepriklausomybės aikštėje vietoj rožyno stiebiasi piktžolės, ir kol kas neaišku, kas turi prižiūrėti šį plotą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Laikinoji sostinė“)

2015-07-29 12:00, atnaujinta 2017-10-22 20:20

Kaune, Nepriklausomybės aikštėje, greta skulptoriaus Leono Striogos 1987 metais sukurtos skulptūros „Sapnas“ ilgus metus augo rožės.

Nors greta stovi aplūžę suolai, kauniečiai mėgsta ant jų pasėdėti ir šioje vietoje pailsėti. Turistai noriai fotografuojasi prie tarsi gulinčios būtybės paminklo, kurio pastatymo architektas buvo Algirdas Kaušpėdas.

Prasidėjus Laisvės alėjos rekonstrukcijai rožyno nebeliko. Tuščio žemės lopinio niekas neprižiūri. Vietoj kvapnių žiedų išsistiebusios piktžolės bado akis.

Kaunietė Rima Kazlauskienė stebėjosi, kad pačioje Kauno širdyje auga ne gėlės ar veja, o suvešėjo ir geltonais žiedais pražydo piktžolės.

„Suprantu, kad vyksta alėjos rekonstrukcija. Aplink zuja darbininkai, Nepriklausomybės aikštės dalis užtverta.

Tačiau nejaugi galima taip apsileisti ir nebesirūpinti greta esančiais žaliaisiais plotais?“ – piktinosi moteris.

Kauno želdinius prižiūrinčios įmonės „Irgita“ vadybininkė Greta Kukauskienė sakė, kad pavasarį Nepriklausomybės aikštėje augusias rožes bendrovės darbuotojai iškasė ir perkėlė į kitą vietą.

Jos pasodintos Vienybės aikštėje, prie įėjimo į Vytauto Didžiojo karo muziejų. Ten ir anksčiau augo rožės. Dabar rožynas padidėjo.

G.Kukauskienė sakė, kad, jos žiniomis, ateityje buvęs rožyno plotas Nepriklausomybės aikštėje bus sulygintas su žeme ir toje vietoje atsiras grindinys.

„Rožes iškasėme, perkėlėme kitur. Todėl manome, kad šio ploto nebeturime prižiūrėti.

Iš savivaldybės jokių nurodymų apie buvusio rožyno priežiūrą nesame gavę.

Reikės išsiaiškinti, ar ir toliau juo turime rūpintis. Jeigu taip, piktžoles artimiausiu metu išnaikinsime“, – sakė „Irgitos“ vadybininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.