7 spalvos, veikiančios apetitą: kurią rinktis, o kurios vengti?

Jei neturite apetito ar, priešingai, ryjate viską paeiliui net nejausdami skonio, labai tikėtina, kad dėl to kalta patalpų, kuriose esate, spalva. Sienų atspalviai, baldai ir netgi indai veikia sotumo jausmą. Tad, jei ketinate keisti virtuvės interjerą, šios patalpos spalvas rinkitės itin atidžiai.

Raudona spalva pakelia spaudimą ir apetitą.<br>123rf nuotr.
Raudona spalva pakelia spaudimą ir apetitą.<br>123rf nuotr.
Pasinaudokite mėlynos spalvos ypatybe, jei norite suplonėti.<br>123rf nuotr.
Pasinaudokite mėlynos spalvos ypatybe, jei norite suplonėti.<br>123rf nuotr.
Juodoje virtuvėje valgytis norėsis mažiau.<br>123rf nuotr.
Juodoje virtuvėje valgytis norėsis mažiau.<br>123rf nuotr.
Nuo baltos dvelkia švara ir šviežumu.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Nuo baltos dvelkia švara ir šviežumu.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Oct 14, 2015, 7:55 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 4:56 AM

Juoda spalva

Juodoje virtuvėje valgytis norėsis mažiau. Tad, paklausite, kodėl šią spalvą dažnai renkasi restoranai? Atsakymas paprastas: juoda – elegancijos spalva, sukelianti prabangos įspūdį. Į brangius restoranus žmonės eina ne pasisotinti, o pasimėgauti gyvenimu. Tad juoda virtuvė – neblogas variantas, jei jums reikia padaryti įspūdį, o valgyti ketinate kitur.

Balta spalva

Iš pirmo žvilgsnio tai – puiki spalva virtuvei, nuo kurios dvelkia švara ir šviežumu. Ir ne veltui. Juk tradiciniai šaldytuvai ir indai – balti. Visa tai tiesa, tačiau baltoje spalvoje slypi pavojus persivalgyti. Baltame interjere valgomas maistas atrodo esąs lengvas ir nekenksmingas, todėl mūsų organizmas nusiteikęs sotintis be saiko. Ne veltui galima nesustojant kimšti spragėsius, bandeles, ledus – baltos spalvos maistą.

Žydra spalva

Mėlynos arba žydros spalvos maisto gamtoje beveik nėra, todėl ten, kur esama šių atspalvių, maistas neatrodo itin patraukliai. Pasinaudokite šios spalvos ypatybe, jei norite suplonėti. Čia gali padėti netgi mėlynos spalvos lemputė šaldytuve. Tačiau jei svoriu esate patenkinti, o virtuvės perdažyti neketinate, mėlyną aplinką paįvairinkite ją ryškiomis detalėmis.

Žalia spalva

Gera spalva sveikam apetitui. Žalymai, įvairių žalios atspalvių vaisiai ir daržovės maistingi ir kupini vitaminų. Todėl žalios spalvos virtuvėje norisi gerti tirštus kokteilius ir valgyti salotas. Tik neprašaukite su žalios tonais: išrankiems maistui vaikams vertėtų padėti bent jau indus, kurie bus pistacijų žalumo, o pelkių žaluma net ir skaniausią maistą padarys atstumiantį.

Geltona spalva

Geltona – džiaugsmo spalva, skatinanti bendrauti. Tiesa, yra tam tikrų detalių: jauniems žmonėms ši spalva labiau priimtina nei subrendusiems ir pirmiausia siejasi su mažomis kainomis. Štai dėl ko geltoną pamėgę greitojo maisto restoranai, pavyzdžiui, „McDonalds“ ar „Subway“. Bet kuriuo atveju geltona virtuvė sukels geras emocijas ir apetitą.

Oranžinė spalva

Kalbant apie poveikį daugeliu atveju ši spalva panaši į geltoną. Oranžinė ne šiaip sau sukelia apetitą – ji sukelia alkio pojūtį. Tuo aktyviai naudojasi greitojo maisto restoranai, siūlantys pigų maistą. Tačiau tai nereiškia, kad oranžinė virtuvė atrodys pigiai. Tereikia tokią spalvą mainyti su metalu ar medžiu. Be kita ko, oranžinė spalva atpalaiduoja ir netgi paskatina deguonies patekimą į smegenis. Dėl to sprendimus priimsite greičiau.

Raudona spalva

Tai – pati energingiausia spalva, tiesiogine prasme pakelianti spaudimą ir apetitą. Gamtoje daug skanių raudonų dalykų: pomidorai, braškės, obuoliai, todėl raudonos spalvos interjere pasąmonė mums ima siųsti įkyrias mintis apie maistą. Tamsiai raudona – tinkama spalva ir namų virtuvei, ir restoranui. Vis dėlto ši spalva turi vieną neigiamą aspektą: dėl stipraus poveikio čia žmonės ilgai neužsibūna. Todėl virtuvėje tamsiai raudoną spalvą naudokite saikingai.

Parengta pagal roomble.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.