Savaitgalį planuojate tvarkytis? Kelios gudrybės jums pravers

Pertvarkant namus, atrodo, jog įvairios daiktų sandėliavimo priemonės yra tiesiog nepamainomos. Tačiau yra ir tokių, kurios nebus naudingos, o tik dar labiau sujauks namus. Pasinaudokite šiais aštuoniais patarimais savo kitam spintos ar darbo stalo pertvarkymui.

Kai kurios sandėliavimo priemonės gali būti nenaudingos arba dar labiau sujaukti drabužių spintą.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Kai kurios sandėliavimo priemonės gali būti nenaudingos arba dar labiau sujaukti drabužių spintą.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Plastikiniai stalčiai pigesni, tačiau tikrai neilgaamžiai.<br>„123rf“ nuotr.
Plastikiniai stalčiai pigesni, tačiau tikrai neilgaamžiai.<br>„123rf“ nuotr.
Medinės pakabos užima daug vietos ir nuo jų lengvai nuslysta drabužiai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Medinės pakabos užima daug vietos ir nuo jų lengvai nuslysta drabužiai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Drabužių kabykla atrodo nedailiai ir užima nemažai vietos jūsų prieangyje.<br>„123rf“ nuotr.
Drabužių kabykla atrodo nedailiai ir užima nemažai vietos jūsų prieangyje.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

2015-11-06 16:03, atnaujinta 2017-10-05 12:15

1. Plastikiniai stalčiai

„Jie gali ir pigūs, tačiau tikrai ne ilgaamžiai – plastikiniai stalčiai nuolat lūžta. Be to, jie greitai pritraukia purvą ir dulkes, tad vėliau juos sunku atidaryti“, – portalui „Elle Decor“ teigė Rachel Rosenthal, būsto tvarkymo specialistė iš „Rachel and Company“. Jos nuomone, paprastas ir lengvas sandėliavimo priemonių naudojimas turėtų būti pats svarbiausias jų bruožas, tad vietoj plastikinių stalčių, ji siūlo įsigyti tvirtesnius.

2. Medinės pakabos

„Žmonės renkasi medines pakabas, nes jos atrodo gražiai, tačiau aš dažniausiai jų nenaudoju. Jos užima daug vietos ir drabužiai lengvai nuo jų nukrenta. Aš mieliau renkuosi plonas, veltiniu padengtas pakabas, jos užima mažiau vietos ir užtikrina savo funkciją“, – pažymėjo R.Rosenthal.

3. Stovimos paltų kabyklos

„Paltų kabykla – tarsi siaubūnas, kuris tik auga jūsų namuose. Vietoj jo, geriau prie sienos pritvirtinkite keletą kabliukų ir suraskite kitą mažiau matomą vietą paltams, šalikams ir kepurėms. Neabejokite, jei galėtų, jūsų prieangis jums tikrai padėkotų“, – tikino Jeni Aron iš portalo „the Clutter Cowgirl“.

4. Lovų rėmai su įmontuotais stalčiais

„Lovų rėmuose įmontuoti stalčiai dažniausiai būna nedideli, o tam kad galėtume jais naudotis, kartais tenka lovą pastumti į kampą. Vietoj tokio sprendimo, aš įmontuoju lovos kojoms pakėlimus- taip atsiranda daugiau vietos, o po lova galima laikyti ir didesnius daiktus – įvairias dėžes ar lagaminus“, – tvirtino Amelia Meena, būsto tvarkymo specialistė ir kompanijos „Appleshine“ įkūrėja.

5. Lentynos virš klozetų

„Jei vonios kambaryje visai nėra vietos – tuomet aš už, tačiau aš mieliau renkuosi atviras lentynas, į kurias galima įdėti dailius krepšius“ — kalbėjo J.Aron

6. Stalčiai po sofomis

„Daugelis žmonių šiuose stalčiuose laiko savo batus, manau, jog tai neprotinga – juk batų mums reikia kiekviena dieną, tad dažniausiai juos paliekame kitoje, patogesnėje vietoje. Geriau čia reikėtų laikyti nesezoninius drabužius ir batus“, – įstikino R.Rosenthal.

7. Dokumentų stovai

„Dėka kompiuterių ir mažesnio popieriaus naudojimo, mums jau nebereikia tokių dalykų, kaip dokumentų stovai. Pastebiu žmones, ant kurių darbo stalo yra šie dokumentų stovai – ten dažniausiai guli įvairūs laiškai ar kiti dokumentai, kurie yra nenaudojami metų metus“, – teigė Maeve Richmond portalo „Maeve's Method“ įkūrėja. Pasak jos, geriau atsikratyti nebereikalingų dokumentų ir dokumentų stovų, o vietoj jų ant darbo stalo įkurdinti kokį nors augalą.

8. Nevertingi, tačiau brangūs daiktai

„Neapkraukite namų brangiais, tačiau mažai vertės turinčiais daiktais. Pavyzdžiui, vietoj brangaus padėklo įvairiems daiktams, dažais nupurkškite paprastą sausainiams skirtą skardą, ji puikiai pasitarnaus kaip raktų ar kitų smulkių daiktų laikiklis“ , – patarė Rashelle Isip, „The Order Expert“ įkūrėja.

Parengta pagal elledecor.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.