Penkios didžiausios klaidos, kurias darote skalbdami rankomis

Skalbdami megztinius, apatinį trikotažą ar kitus iš gležnų medžiagų pagamintus drabužius, venkite šių dažniausiai daromų klaidų, kurios gali sugadinti jūsų pamėgtus rūbus.

Skalbdami rūbus, kurių audiniai yra gležni, išvenkite dažniausiai daromų klaidų.<br>„123rf“ nuotr.
Skalbdami rūbus, kurių audiniai yra gležni, išvenkite dažniausiai daromų klaidų.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 22, 2015, 12:44 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 9:47 AM

1. Įdedate skalbinius į tuščią kriauklę prieš ją pripildant

Skalbimas rankomis – tarsi maudymasis vonioje. Taip, kaip neturėtumėte įlipti į tuščią vonią, prieš ją pripildant, taip pat nereikėtų įdėti megztinį į kriauklę, prieš pripildant ją vandeniu ir skalbikliu. Vandens iš čiaupo srovė gali šiek tiek pažeisti audinį, todėl vėliau gali būti sunkiau jį išskalauti. Todėl vietoj to rekomenduotina, visų pirma, pripildyti kriauklę apyšilčiu arba šaltu vandeniu (priklausomai nuo drabužių priežiūros nurodymų) ir įpilti specialų skalbiklį ploniems ar gležniems audiniams. Sumaišykite skalbiklį su vandeniu ir drabužius įmerkite į vandenį tik tada, kai skalbiklis visiškai ištirps.

2. Šveičiate dėmes

Stiprus dėmių šveitimas gali pažeisti audinius, ypač plonus. Geriau ne šveiskite, o pirštų galiukais švelniai įtrinkite skalbiklį į dėmės vietą. Kai audinys sugers skalbiklį, švelniai išgręžkite rūbą, tai galite padaryti keletą kartų. Šis procesas turėtų užtrukti apie 15 minučių.

3. Vietoj skalavimo rūbą pakišate po čiaupu

Gležnų audinių nederėtų laikyti po čiaupu, nes jie gali susitraukti, todėl juos reikėtų skalauti tokiu pačiu būdu, kaip ir juos skalbiate – vonioje su švariu vandeniu. Kai rūbą jau reikės skalauti, paimkite jį abejomis rankomis ir įdėkite į kiaurasamtį. Jei po ranka turite purkštuvą su vandeniu, galite tokiu būdu kiaurasamtyje išskalauti nesunkius rūbus, pavyzdžiui, apatinius ir maudymosi kostiumėlius. Jei ne, tiesiog pripildykite kriauklę šaltu vandeniu ir išskalaukite drabužius.

4. Išgręžiate vandenį

Jei sukate ir sausai išgręžiate gležnus audinius, tuomet tokiu būdu galite juos lengvai pažeisti. Geriau šlapią rūbą ne sukti, o švelniai suspausti ir taip pašalinti vandens perteklių. Tai padarę ištieskite rūbą ant rankšluosčio, suvyniokite jį ir švelniai suspauskite – taip lengviau pašalinsite vandenį nepažeisdami audinio.

5. Pakabinate rūbus džiovinti

Tam, kad išsaugotumėte megztinių ir kitų gležnų audinių formas, visuomet juos džiovinkite ištiestus ant paviršiaus, o ne pakabintus. Ištieskite savo megztinį ar maudymosi kostiumėlį ant sauso rankšluosčio, tokiu būdu rūbas išlaikys savo formą.

Parengta pagal housebeautiful.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.