Tiesa, vyras neslėpė, kad šį receptą sugalvojo ne pats, o prieš kelerius metus išgirdo per vieną sodininkų laidą, kurią transliuoja viena Rusijos televizijų. Nuo tada jo šiltnamyje pomidorai dera it pašėlę.
Pomidorų trąšų receptas:
Viskas, ko reikia, tai kepimo mielių ir šiek tiek kantrybės.
Taigi, trijų litrų talpos stiklainį pripilkite vandens (geriau šaltinio), bet nepilną. Tuomet į jį supilkite 100 g mielių, ištirpintų šiltame vandenyje ir 0,5 stiklinės cukraus. Stiklainį uždenkite audinio atraiža ir pastatykite ten, kur šilta. Kartais stiklainį sujudinkite. Tirpalas bus paruoštas, kai įvyks fermentacija.
Vieną stiklinę mišinio ištirpinkite 10 litrų vandens ir gautu skysčiu laistykite pomidorus – maždaug 1 litras vienam krūmui. J.Kvaputis taip pomidorus tręšia tris kartus per sezoną.