Interjero dizianerės įvardijo 5 jaukių namų atributus

Iš plytų pastatomas namas, o iš meilės jiems – namų židinys. Tuo įsitikinusios  interjero dizainerės Gintarė Garcia ir Brigita Petravičiūtė. Jos  išrinko 5 daiktus, kurie itin svarbūs kiekvienuose namuose. 

Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Aug 17, 2016, 4:39 PM, atnaujinta May 15, 2017, 3:33 PM

1. Apšvietimas

„Dažnai sulaukiame klausimų, kokį apšvietimą rinktis. Mūsų patarimas – kuo įvairesnį. Nebijokite namuose panaudoti eklektiškų detalių, „miksuotų“ stilių. Namams jaukumo suteiks ne balta, o geltona šviesa, pastatomi ir pakabinami šviestuvai. Venkite dirbtinos dienos šviesos, neapsiribokite tik lubose įrengtomis lempomis.

Žavesio suteiks ir įvairūs šviestuvų dangalai. Bijantys, kad išleisite daug – siūlome šių nepirkti brangių, pinigų nepagailėti jų gaubtams, apmušalams. Prabangus audinys suteiks visai kitą vaizdą. Be to, neskubėkite išmesti senų lempų – jas taip pat galima prikelti naujam gyvenimui. Dar vienas svarbus akcentas – toršerai. Į juos irgi patariame pasižvalgyti“, – pasakojo dizainerės.

2. Tekstilė

„Ji dar vienas nesunkus būdas į namus atnešti „gaivumo“ ir spalvų. Kalbame apie įvairius užtiesalus, pagalves, pledus ir, žinoma, užuolaidas. Labai svarbu, jog naujakuriai į tai atkreiptų dėmesį. Dažna klaida, su kuriame susiduriame – jog neretai tam tiesiog nebelieka pinigų. Paplanuokite savo išlaidas, tokios detalės yra ne tik praktiškos, bet ir būtinos namų jaukumui.

Nepriklausomai nuo interjere kuriamo stiliaus, šios „išpildo“ kambarius. Jokio skirtumo, kokias besirinktumėte ar lengvas dienines, ar sunkias naktines – tai sukuria savitumą. Tas pats galioja ir pagalvėms, pledams ir užtiesalams. Vos keletas pagalvėlių ar naujas lovos užtiesalas, namus gali pakeisti kardinaliai“, – teigė G. Garcia ir B. Petravičiūtė.

3. Kilimai

Kaip žinia, pirmuosius kilimus žmonės pradėjo austi Centrinėje Azijoje. O ir ne veltui – jie dar vienas elementas širdžiai mieliems namams. O kaip sakė „Jaukomo kūrėjos“: „Jų nevalia pamiršti.

Jei žvelgiate į ateitį ir norite įsigyti tikrai patvarų ir ilgaamžį daiktą, pasižvalgykite po persiškus kilimus, tai puiki opcija interjerui praskaidrinti. Norintiems išleisti mažiau – siūlome natūralių pluoštų kilimus ir mažus kilimėlius.

Juos galima panaudoti svetainėje, koridoriuje, valgomajame ar net spintoje. Be to, šie puikiai atrodys ir, tarkime, po stalu. Taip pat juos rekomenduojame patiesti ir prie miegamojo lovos – sušildys šaltas grindis. Pasirinkimas šį pavasarį gausus – daug skirtingų tekstūrų, audimo raštų, spalvų. Šįmet ypač madingi „skiaučių“ tipo kilimai“.

4. Veidrodžiai

„Šiandieniniame interjere veidrodžiai jau nieko nestebina, nors dar XVIII a. tai buvo didelė prabanga ir jais puoštomis erdvėmis galėjo pasigirti tik Prancūzijos ar Italijos aukštuomenė. Ilgainiui šie iš prabangos elementų virto būtinybe.

Taip manome ir mes – jų būtinai rekomenduojame įsigyti. Veidrodžiai ne tik padidina kambarį, bet yra labai funkcionalūs. Sumaniai ir apgalvotai patalpoje pakabintas veidrodis gali ne tik išplėsti erdvę, bet ir suteikti jai lengvumo, žaismingumo, individualumo, o daugeliu atvejų – ir išspręsti ne vieną dilemą. Veidrodžių pagalba mažą patalpą galėsite vizualiai praplėsti, padaryti ją šviesesne, erdvesne, aukštesne, o gal tiesiog suteiksite jaukumo ir kūrybiškumo atmosferą. Patariame atkreipti dėmesį į sendinto tipo veidrodžius. Jie lengvai įsilies į namų stilių.

Taip pat – jei visgi veidrodis jums yra kiek per brangus, pirkite jį paprastesnį, ar be rėmo. Rėmus galima pasidaryti patiems – iš putaplasto, medžio nupurkšto auksu ar kiaušinių dėžučių. Pamėginkite“, – šypsojosi moterys.

5. Tapetai

„Juos mes ypatingai mėgstame. Šių metų tendencijose vyrauja ryškios spalvos, sendinto aukso imitacija, miškų ar tropikų raštai, paukščiai. Jie ypač suteikia jaukumo. Skirtingų tekstūrų tapetai pagyvina gyvenamąsias erdves, neatpažįstamai keičia namų stilių.

Jie gali būti ir šaunus būdas tiems, kurie nemėgsta šaltų ar dažytų sienų. Stereotipinis požiūris, jog šie atgyvena – yra klaidingas. Dabar jų pasirinkimas labai platus, o derinimo galimybės beribės. Tam galite skirti vieną kambario sieną. Pačios madingiausios spalvos – mėlyna, oranžinė, žydra, mėtų, sidabro ir, be abejo, visi rausvi atspalviai.“, – teigė Gintarė ir Brigita.

„Nepamirškite – visuomet galite pasikonsultuoti, pasiklausti dėl norimos idėjos. Dabar turime tam ir specialią platformą. Tad kuo daugiau klausimų – tuo geriau. Viskas įmanoma, jeigu tik noro yra“, – nuotaikingai pokalbį baigė dizainerės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.