Du paprasčiausi būdai, kaip išvalyti ketaus ir teflono keptuves

Jei namų šeimininkėms reikėtų įvardinti savo mėgiamiausią įrengį virtuvėje, tai, ko gero, būtų keptuvė. Tefloninė keptuvė yra kasdienis pagalbininkas ruošiant įprastus valgius, o ketaus keptuvė yra ilgaamžis indas, kuriame galima kepti net pyragus. Siūlome du paprastus patarimus, kaip tinkamai išvalyti ir atgaivinti ketaus bei teflono keptuves.

Teflono keptuvę išvalysite naudodami actą ir vandenį.<br>„wikihow.com“ nuotr.
Teflono keptuvę išvalysite naudodami actą ir vandenį.<br>„wikihow.com“ nuotr.
Ketaus keptuvę išvalysite naudodami jūros druską, bulvę ir aliejų.<br>„flickr.com“ nuotr.
Ketaus keptuvę išvalysite naudodami jūros druską, bulvę ir aliejų.<br>„flickr.com“ nuotr.
Teflono keptuvę išvalysite naudodami actą ir vandenį.
Teflono keptuvę išvalysite naudodami actą ir vandenį.
Ketaus keptuvę išvalysite naudodami jūros druską, bulvę ir aliejų.<br>T.Bauro nuotr.
Ketaus keptuvę išvalysite naudodami jūros druską, bulvę ir aliejų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 23, 2016, 7:52 PM, atnaujinta May 15, 2017, 1:59 AM

Ketaus keptuvei – druska, bulvė ir aliejus

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Į ketaus keptuvę įberkite nemažai jūros druskos. Perpjaukite bulvę perpus, taip, kad kiekviena puselė tilptų į jūsų delną. Įdėkite bulvės dalis taip, kad plokščiosios pusės būtų apačioje.

Sukamaisiais judesiais šveiskite keptuvę naudodamiesi bulvėmis, vėliau perskalaukite ją vandeniu ir nusausinkite.

Nors keptuvė jau švari – tai dar ne pabaiga. Ją nesunkiai atgaivinsite įpylę nedidelį kiekį aliejaus ir tolygiai jį paskirstę. Tai galite padaryti naudodamiesi popieriniu rankšluosčiu. Įdėkite keptuvę į įkaitintą orkaitę valandai. Po to, išvalykite likusį aliejų.

Tefloninei keptuvei – actas

Prikepusius maisto likučius pašalinti nuo tefloninio paviršiaus bus labai lengva, jei naudosite ne įprastą indų ploviklį, o actą su vandeniu. Po kepimo palaukite, kol keptuvė atšals. Pusę keptuvės pripildykite vandeniu ir įpilkite pusę puodelio acto.

Uždėkite keptuvę ant įkaitintos kaitlentės ir užvirinkite joje esantį mišinį 5-10 minučių.

Kai aliejus ir maisto likučiai pradės kilti nuo keptuvės dugno, išjunkite kaitlentę. Surinkite plūduriuojantį aliejų popierinių rankšluosčių pluoštu, o maisto likučius – šaukštu. Įdėkite keptuvę į kriauklę, palaukite, kol ji atšals ir išplaukite ją, kaip įprasta.

Parengta pagal housebeautiful.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.