Ketaus keptuvei – druska, bulvė ir aliejus
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Į ketaus keptuvę įberkite nemažai jūros druskos. Perpjaukite bulvę perpus, taip, kad kiekviena puselė tilptų į jūsų delną. Įdėkite bulvės dalis taip, kad plokščiosios pusės būtų apačioje.
Sukamaisiais judesiais šveiskite keptuvę naudodamiesi bulvėmis, vėliau perskalaukite ją vandeniu ir nusausinkite.
Nors keptuvė jau švari – tai dar ne pabaiga. Ją nesunkiai atgaivinsite įpylę nedidelį kiekį aliejaus ir tolygiai jį paskirstę. Tai galite padaryti naudodamiesi popieriniu rankšluosčiu. Įdėkite keptuvę į įkaitintą orkaitę valandai. Po to, išvalykite likusį aliejų.
Tefloninei keptuvei – actas
Prikepusius maisto likučius pašalinti nuo tefloninio paviršiaus bus labai lengva, jei naudosite ne įprastą indų ploviklį, o actą su vandeniu. Po kepimo palaukite, kol keptuvė atšals. Pusę keptuvės pripildykite vandeniu ir įpilkite pusę puodelio acto.
Uždėkite keptuvę ant įkaitintos kaitlentės ir užvirinkite joje esantį mišinį 5-10 minučių.
Kai aliejus ir maisto likučiai pradės kilti nuo keptuvės dugno, išjunkite kaitlentę. Surinkite plūduriuojantį aliejų popierinių rankšluosčių pluoštu, o maisto likučius – šaukštu. Įdėkite keptuvę į kriauklę, palaukite, kol ji atšals ir išplaukite ją, kaip įprasta.
Parengta pagal housebeautiful.com