Jurbarkiškė žino, kaip pagreitinti paskutinių pomidorų nokimą

Dėl vėsių naktų, rūkų ir rytinės rasos pomidorai tarsi liovėsi nokti. „Tačiau yra būdų, kuriuos pritaikius galima procesą paskubinti“, – savo laiške dėsto jurbarkiškė Bronė Junienė.  Moteris savo patarimais  noriai dalijasi su mūsų skaitytojais:

Yra būdų, kuriuos pritaikius galima paskubinti pomidorų nokimą. Pavyzdžiui, dvi dienas paeiliui juos laistyti kalio permanganato tirpalu.<br>„123rf.com“ nuotr.
Yra būdų, kuriuos pritaikius galima paskubinti pomidorų nokimą. Pavyzdžiui, dvi dienas paeiliui juos laistyti kalio permanganato tirpalu.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2016, 4:17 PM, atnaujinta May 13, 2017, 5:25 PM

1. Dvi dienas paeiliui pomidorų krūmus palaistykite kalio permanganato tirpalu ir po savaitėlės jie pradės raudonuoti.

2. Taip pat tinka  pomidorus  palaistyti jodo tirpalu. Į 10 litrų  talpos kibirą su šiltu vandeniu įlašinkite 30–35 lašus vaistinėje pirkto jodo tirpalo ir gausiai apipurkškite pomidorų krūmus.

3. Ar pastebėjote, kad pomidorų krūmai su įvairiausiais „mechaniniais“ pažeidimais, įbrėžimais, įtrūkomis noksta kur kas greičiau. Todėl norint pagreitinti nokimą pomidorus galima pabadyti paaštrinta medine lazdele – 2–3 dūriai prie vaiskočio.

4. Išbandykite ir dar vieną būdą: banano žievę įdėkite į polietileninį maišelį, jį užmaukite ant šakelės su žaliais pomidorais ir  suriškite su šakele. Po 2–3 dienų nuimkite, o dar po 2–3 dienų pamatysite, kad  pomidorai paraudonavo.

5. Nutraukite visus laistymus –  tai irgi pagreitins pomidorų raudonavimą.

6. Visai dienai uždarykite šiltnamio duris, net jei šviečia saulė. Karštis pagreitins pomidorų nokimą, o per visą dieną susikaupusio kondensato nebeliks, jei vakare šiltnamį išvėdinsite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.