Patikimiausi namų valikliai, kuriuos rasite ir savo šaldytuve

Įvairius valiklius jūsų namuose gali lengvai pakeisti maisto produktai, kurie yra ne ką mažiau veiksmingi. Tad kitą kartą ruošdamiesi švarinti namus, vietoj parduotuvėje įsigytos priemonės, išbandykite šaldytuve ar spintelėse jau turimus maisto produktus.

Veiksmingų valiklių rasite ir savo šaldytuve.<br>123rf nuotr.
Veiksmingų valiklių rasite ir savo šaldytuve.<br>123rf nuotr.
Daugelių paviršių valymui tinkančią sodą galima panaudoti ir blizginant senus papuošalus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugelių paviršių valymui tinkančią sodą galima panaudoti ir blizginant senus papuošalus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Citrina pasitarnaus valant pjaustymo lentelę.<br>123rf nuotr.
Citrina pasitarnaus valant pjaustymo lentelę.<br>123rf nuotr.
Malta kava pašalins nemalonų batų kvapą.<br>123rf nuotr.
Malta kava pašalins nemalonų batų kvapą.<br>123rf nuotr.
Veiksmingų valiklių rasite ir savo šaldytuve.<br>123rf nuotr.
Veiksmingų valiklių rasite ir savo šaldytuve.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2016-09-15 15:31, atnaujinta 2017-05-12 23:58

Malta kava

Panaudokite nedidelį kiekį maltos kavos norėdami pašalinti sunkiai įveikiamus nešvarumus ant virtuvės reikmenų. Tiesiog užberkite kavą, pašveiskite nešvarią vietą ir nuplaukite vandeniu.

Malta kava padės pašalinti ir nemalonų batų kvapą. Įberkite šiek tiek kavos į nebenaudojamas kojines, kad milteliai neišbirtų, užriškite jas mazgais. Įdėkite kojines į batus ir palikite nakčiai, o iš ryto – nemalonaus kvapo kaip nebūta.

Duona

Skamba keistai, tačiau dulkėtą paveikslą geriausiai padės nuvalyti ne specialūs valikliai, o duona. Ji darbą atliks kur kas patikimiau, nei daugybę chemikalų turintys valikliai.

Citrina

Ilgą laiką nevalytas mikrobangų krosnelės vidus – ne pati maloniausia užduotis tvarkantis namuose. Yra kiek lengvesnis būdas, jums tereikia į krosnelę įdėti puodelį vandens su keliais citrinos griežinėliais. Įjunkite krosnelę kelioms minutėms, tol kol aprasos durelių stiklas. Palikite puodelį viduje 15 minučių, vėliau lengvai nuvalysite visus vidaus nešvarumus.

Citrina taip pat pasitarnaus valant medinę pjaustymo lentelę. Reikės lentelę pabarstyti druska ir ją nuvalyti puse citrinos, kurios sultys ne tik pašalins nešvarumus, bet ir paliks malonų kvapą.

Ryžiai

Tinkamai išvalyti vazą – kone misija neįmanoma, naudojant įprastus būdus. Tačiau siaurus vazų ar kitų druskinių tarpelius galėsite išvalyti į jas įbėrę saują nevirtų ryžių, įpylę vandens ir indų valiklio. Pasukinėkite vazą ir nuvalykite dėmes.

Actas

Baigėsi langų valiklis? Vietoj jo galite naudoti actą. Sumaišykite vieną arbatinį šaukštelį beveik dviem litrais vandens ir mišinį supilkite į seną langų valiklio butelį.

Druska

Žalvariniai indai, įrankiai ar kiti daiktai gali būti lengvai nuvalomi naudojant druską. Tereikia sušlapinti kempinę nedideliu kiekiu acto, užberti druskos ant žalvarinio paviršiaus, viską lengvai patrinti ir nuplauti vandeniu.

Maistinė soda

Senus papuošalus išblizginkite naudodami maistinę sodą. Valymo priemonės mišiniui reikės: puodelio karšto vandens ir dviejų arbatinių šaukštelių sodos. Į puodelį kelioms minutėms įdėkite papuošalus, vėliau juos nuplaukite vandeniu ir nusausinkite.

Kečupas

Pajuodusius varinius indus galima nuvalyti naudojant kečupą, kuriame esančios rūgštys veiks, tarsi valiklis. Sunkiai nuvalomoms vietoms galite naudoti ir kečupą ir žiupsnelį druskos.

Graikiniai riešutai

Neįtikėtina, tačiau graikiniai riešutai taip pat gali atstoti valymo priemonę. Riešutai pašalins įbrėžimus ant bet kokio medinio baldo ar grindų. Skamba keistai, tačiau riešutuose esantys natūralūs aliejai patamsina medį, taip paslėpdami įbrėžimus ar kitus trūkumus.

Degtinė

Nors degtinės kvapas nėra pats maloniausias, tačiau jis nužudo visas nemalonius aromatus sukeliančias drabužių bakterijas. Užpurkškite šiek tiek degtinės ant nemaloniai kvepiančių rūbų ir palikite juos išvėdinimui.

Alyvuogių aliejus

Jei jūsų nerūdijančio plieno kriauklė atrodo neišvaizdžiai, ją atnaujinti galėsite pasinaudoję alyvuogių aliejumi. Tereikia aliejumi sudrėkinta šluoste perbraukti kriauklės paviršius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.