Dešimt neįtikėtinų būdų, kaip degtinę galite panaudoti buityje

Užsilikusią degtinę savo namuose galite panaudoti ir namų valymui. Gėrimas atstos įprastus valiklius ar pasitarnaus kitoms aplinkos puoselėjimo smulkmenoms. Dalinamės 10 netikėtų būdų, kaip sumaniai panaudoti degtinę namuose.

Degtinė gali atstoti įprastus namų valiklius.<br>„flickr.com“ nuotr.
Degtinė gali atstoti įprastus namų valiklius.<br>„flickr.com“ nuotr.
Degtinė pašalins ir pelėsį.<br>123rf nuotr.
Degtinė pašalins ir pelėsį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 28, 2016, 5:14 PM, atnaujinta May 10, 2017, 12:27 AM

Stiklo valymui

Sumaišę degtinę su vandeniu lengvai išblizginsite bet kokį stiklinį paviršių savo namuose – tiek taures, langus, veidrodžius ar net akinių stiklus.

Nemalonaus kvapo naikinimui

Nemalonų drabužių ar kitų audinių kvapą namuose pašalins mažas kiekis degtinės. Tiesiog įpilkite šiek tiek skysčio į purškiamą buteliuką ir išnaikinkite batų, drabužių ar baldų kvapus.

Papuošalų valymui

Degtinė labiausiai tinka papuošalams su brangakmeniais valyti. Pavyzdžiui, dirbinius su deimantais, rubinais bei safyrai puikiai išblizginsite kelioms sekundėms jas panardinę į dubenėlį degtinės.

Daiktų dezinfekcijai

Trumpam panardinti į degtinę dantų šepetėliai, plaukų šepečiai bei peiliukai skustuvams atrodys tarsi nauji.

Skintoms gėlėms laikyti

Norėdami, kad jūsų skintos gėlės kuo ilgiau nenuvystų, į vazą su vandeniu įpilkite keletą degtinės lašų ir arbatinį šaukštelį cukraus. Nepamirškite vandenį gėlėms keisti kiekvieną dieną įpilant naują degtinės ir cukraus mišinį.

Pelėsiui naikinti

Užpurkškite nedidelį kiekį degtinės tiesiai ant apipelijusios vietos ir po dešimties minučių nuplaukite vandeniu. Šis paprastas būdas lengvai pašalins pelėsį, ypač apkalkėjusiose vietose.

Lipniems paviršiams valyti

Lipdukų likučius ant įvairių paviršių nuvalys nedidelis kiekis degtinės, ją taip pat galima naudoti norint be skausmo nusiklijuoti pleistrus.

Chromui blziginti

Chromuotiems paviršiams valyti ir blizginti taip pat pasitarnaus degtinė. Tiesiog išmirkykite šluostę degtinėje ir pašalinsite visas dėmes ar muilo apnašas.

Rūdims šalinti

Surūdijusius varžtus įdėkite į degtinės dubenėlį ir palikite kelioms valandoms. Po to lengvai nuvalysite užsilikusias rūdis.

Dėmių šalinimui

Prieš skalbdami sunkiai pašalinamas žolės ar vėmalų dėmes skalbimo mašinoje, sutepkite jas šluoste su degtine. Šis gėrimas taip pat padės išvalyti vyno, lūpdažio dėmes iš baldų bei kilimų.

Parengta pagal housebeautiful.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.