Nepamirškime namuose koridoriaus. Patarimai, kaip jį pagražinti

Posakis „Sutinka pagal išvaizdą, palydi pagal protą“ tinkamas,  kai norisi paaiškinti, kokia yra koridoriaus svarba  ir r paskirtis bendrame namų interjere. Dažnas šiai patalpai skiria mažai dėmesio, manydamas, kad tai tik nenaudingas plotas. Bet tai yra vieta, kurią pirmiausiai pastebi į jūsų namus užėję svečiai. Kaip norite būti įvertintas?  

Nuo koridoriaus prasideda namų veidas – vos pro duris įžengę svečiai susidarys įspūdį apie namų šeimininkus.<br>„Mano siena“ archyvo nuotr.
Nuo koridoriaus prasideda namų veidas – vos pro duris įžengę svečiai susidarys įspūdį apie namų šeimininkus.<br>„Mano siena“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-01 16:34, atnaujinta 2018-02-10 01:19

Prieškambaris – svarbus

Būsto įrengimo procese prieškambaris neretai nuvertinamas. Kai kam tai pinigų švaistymas, tad tinkamo įrengimo atsisakoma taupymo sumetimais. Kitiems tai tik vieta pasikabinti paltui ar nusiauti batams – neteikiama didesnė reikšmė, nei paprastai kabyklai.

Visgi būtent čia prasideda namų veidas. Vos pro duris įžengę svečiai susidarys įspūdį apie namų šeimininkus: ar jie tvarkingi, ar ekspresyvūs, gal užsisklendę ar labai atviri ir bendraujantys? Kiekviena detalė byloja apie gyventojų požiūrį į aplinką ir juos supančius žmones. Vargu ar pirminę svečio nuomonę, susidarytą iš netvarkingo, tamsaus ar apkrauto daiktais koridoriaus, pakeis šviesūs ir gražiai apstatyti kambariai.

Profesionalai pataria prieškambarius įrengti taip, kad jie būtų šviesūs ir funkcionalūs. O tai padaryti gan sudėtinga. Ypač, kai daugelis koridorių tradiciškai yra siauri, tamsūs ir juose vos įmanoma apsisukti. Jei jūsų prieškambaris kitoks – tuomet jums pasisekė.

Nuo ko pradėti?

Kalbant apie koridoriaus įrengimą, verta gerai pasvarstyti, kokią grindų dangą rinksitės. Ji turėtų būti atspari drėgmei ir purvui, kad grįžus šlapiais batais ir varvančiu skėčiu, netektų baimintis dėl pasekmių. Praktiškumas svarbiausia.

Rūpinantis sienų apmušalais – svarbu spalva. Taip pat, –  ar prieškambaris yra sujungtas su kuriuo nors kambariu? Jei taip, tuomet dekoruoti sienas reikėtų panašiai, kad tarpusavyje derėtų, atsikartotų detalės ir nebūtų chaotiškumo. Renkantis medinę sienų dangą, galima išgauti išskirtinį vaizdą. Medžio šakotumas, tam tikros medienos specifinė spalva – visa tai suteiktų namas išskirinumo. Novatoriškam būsto šeimininkui interjero specialistai gali pasiūlyti ir 3D efektą sukuriančias medžio dekoracijas.

Ypač svarbu –  funkcionalumas

Kadangi greičiausiai šioje namų patalpoje nėra dienos šviesos, tai bent sienų spalva turėtų būti šviesi. Verta pasistengti įrengiant papildomus apšvietimo šaltinius. Šie gali būti priderinti prie pasirinktų dekoracijų.

Veidrodžiai ne tik optiškai praplėčia mažos patalpos erdvę, bet ir atlieka savo funkciją – visada matysite save prieš išeinant į gatvę.

Šlapių viršutinių rūbų negalima slėpti spintoje. Tad vertėtų įrengti atvirą kabyklą. Beje, itin mažame koridoriuje kabykla yra geresnis pasirinkimas, nei spinta. Šviesaus medžio, suderinta su dekoratyviniu apšvietimu kabykla pritvirtinta prie sienos neužims daug erdvės, dekoratyvinis apšvietimas sudarys šviesios ir jaukios patalpos įspūdį. Šviesos šaltinį planuotai nukreipus į lubas, šios vizualiai taptų aukštesnės.

Tinkamai nuteikite svečius

Jei jūsų fantazija veržte veržiasi ir tamsus kampelis prašosi išskirtinių akcentų, tuomet ryškia ir gal net kontrastinga spalva nudažykite duris. Durų per daug? Tada dažykite tik durų rankeną ar spintos kraštus.

Šviesios spalvos koridoriuje žalios durys su raudonais kraštais – puikus ir tikrai išskirtinis pasirinkimas. Prieškambario erdvė taip pat tinkama vieta mini-fotografijų galerijai ar kitoms dekoro detalėms, kurios gali kabėti ant sienos.

Inovatyvus ir ekologiškas perdirbto popieriaus plytelių dekoras tiktų šeimininkų individualumui atskleisti. Šios naujovės gali ne tik įgauti norimą formą ant sienos, bet virsti ir paveikslu.

Šaltinis „Mano siena“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.