Už nuoširdžią istoriją – prabangi kalėdinė dovana

Prabangi kepsninė ir gardžių kepsnių degustacija dovanų. Mažai kas galėtų konkuruoti su tokia kalėdine dovana, kuria netrukus džiaugsis net trys šeimos. Šiuolaikiškų stogų ir fasadų lyderė Baltijos šalyse UAB „Eternit Baltic“ kartu su naujienų portalu lrytas.lt paskelbė konkurso „Mano Eternit istorija“ nugalėtojus.

Kiekvienam laimėtojui atitenka po prabangią „Big Green Egg“ kepsninę.<br>Big green egg nuotr.
Kiekvienam laimėtojui atitenka po prabangią „Big Green Egg“ kepsninę.<br>Big green egg nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2016, 10:32 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:18 PM

Pastarąjį mėnesį konkurse varžėsi 20 dalyvių, kurie savo stogui ar fasadui pasirinko modernias „Eternit Baltic“ dangas. Aktyviai balsavime dalyvavę lrytas.lt skaitytojai savo balsus kandidatams atidavė net 4304 kartus. Didžiausios jų paramos sulaukė Juozo Nabažo istorija, surinkusi beveik ketvirtadalį skaitytojų simpatijų.

Ilgai puoselėjamą J. Nabažo klėtį, išdabintą natūraliomis gamtos spalvomis – samanos ir rudos deriniais – taip pat puošia ir gyvumo suteikiantys baltos bei uogos raudonio akcentai. O stogą dengia „Eternit Baltic“ banguoti lakštai, kurie puikiai įsilieja renovuoto pastato visumoje.

„Dėl pastato stogo didelių klausimų nekilo – klėtis pastatyta dar 1941 m., pirminis jos stogas – skiedrinis, vėliau pakeistas šiferiu. Mes pasirinkome patogesnį variantą – banguotus lakštus. Pasirinktos spalvos, kainos ir kokybės visuma mums pasirodė pati tinkamiausia“, – stogo dengimo istorija dalinosi konkurso nugalėtojas.

Specialiai konkursui susibūrusi ekspertų komisija taip pat išreiškė savo nuomonę ir išrinko du nugalėtojus. VšĮ „Statybos ir projektavimo sisteminimo centras“ direktorius Josifas Parasonis, Algimanto Vyšniausko architektų dirbtuvės direktorius Algimantas Vyšniauskas ir Tomas Eimulis, Jungtinių architektų dirbtuvių architektas, kone vienbalsiai sutarė dėl geriausių istorijų pavyzdžių.

Anot komisijos, džiugu matyti, kaip atliekant renovaciją gali būti atkuriamas istorinis paveldas, neprarandant jo unikalumo net ir naudojant modernias medžiagas. Aukščiausio komisijos įvertinimo sulaukė vienas tokių – geriausiu renovacijos pavyzdžiu pripažintas Alvydo Mandeikos stogo sprendimas.

A. Mandeikos aprašytas namas, pastatytas XIX-XX a. sandūroje Vilniaus centre, reikalavo ne tik kokybiško stogo, bet ir tokio sprendimo, kuris atitiktų architektūros paveldo reikalavimus. Tad atsižvelgiant į istorinę miesto aplinką ir namo stogo konstrukciją, pasirinkta pluoštinio cemento plokštelių danga „Dacora“.

Naujos statybos kategorijoje konkurso „Mano Eternit istorija“ ekspertų komisija geriausiai įvertino Martyno Matkevičiaus istoriją. Itin šiuolaikiškam statiniui apipavidalinti taip pat pasirinktos universalios „Dacora“ plokštelės.

„Ieškojome patikimo, patvaraus, ilgaamžio, bet tuo pačiu modernaus ir ypatingo „rūbo“ savo namams, – pasakojo M. Matkevičius. – Kainos ir kokybės santykis, nedegumas, atstparumas UV spinduliams, kas padeda išlaikyti nepakitusią dangos spalvą – tai esminiai kriterijai, lėmę šios produkcijos pasirinkimą.“

Daugiausiai lrytas.lt skaitytojų balsų sulaukusi istorija ir komisijos išrinkti laimėtojai galės savo šeimos ir artimiausių draugų kompaniją pradžiuginti gardžia degustacija. Taip pat kiekvienam laimėtojui atitenka po prabangią „Big Green Egg“ kepsninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.