Keli nebrangūs, gerai apgalvoti pirkiniai namus gali pakeisti neatpažįstamai

Akivaizdu, jog, norint įrengti prabangų interjerą, tenka investuoti nemažai pinigų. Tačiau interjero dizainerė Ariel Farmer įsitikinusi – įspūdį paliekanti erdvė nebūtinai turi kainuoti brangiai.

Jei atnaujinate svetainės kambarį, A.Farmer siūlo išleisti kiek daugiau pinigų sofai ar televizoriaus baldui. Pasak jos, didžiausi ir dažniausiai naudojami daiktai kambaryje turi būti ne tik funkcionalūs, bet ir stilingi.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Jei atnaujinate svetainės kambarį, A.Farmer siūlo išleisti kiek daugiau pinigų sofai ar televizoriaus baldui. Pasak jos, didžiausi ir dažniausiai naudojami daiktai kambaryje turi būti ne tik funkcionalūs, bet ir stilingi.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2017, 5:15 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:39 PM

Prabangaus būsto įvaizdį įmanoma sukurti ir renkantis kelis gerai apgalvotus pirkinius ar investuoti į pamatinius interjero baldus. Dizainerė pasidalino penkiais patarimais, kaip už kuklų biudžetą sukurti prabangiai atrodančius namus.

Investuoti į kelis pagrindinius baldus

Jei atnaujinate svetainės kambarį, A.Farmer siūlo išleisti kiek daugiau pinigų sofai ar televizoriaus baldui. Pasak jos, didžiausi ir dažniausiai naudojami daiktai kambaryje turi būti ne tik funkcionalūs, bet ir stilingi.

Dizainerė patarė nesirinkti pernelyg gremėzdiškų, apvalių ar ypač madingų daiktų. Vertėtų pirkti brangiau kainuojančius baldus, kurių dizainas yra nesenstantis.

Pritaikyti geros kokybės akcentinį daiktą

Nenorintiems investuoti į baldus dizainerė siūlo įsigyti kokybiškų interjero detalių, pavyzdžiui, pagalves, antklodes, kurios gali gerokai patobulinti interjerą.

„Jei namuose turite iš sendaikčių turgaus įsigytą kėdę, kartais 200 dolerių vertės pagalvė gali pakelti šį baldą į gerokai aukštesnį lygį“, – tvirtino A.Farmer.

Įsigyti meno kūrinį

Kokybiškas, ranka tapytas paveikslas yra nepamainoma namų detalė. Dizainerė įsitikinusi, jog, norint kambariui suteikti daugiau puošnumo ar dramatiškumo, kokybiškas paveikslas yra gana pigus būdas tai padaryti.

„Gyvenimas yra per trumpas gyventi baltą dėžę primenančiuose namuose, išskyrus tuos atvejus, jei tai yra pagrindinė dizaino idėja“, – kalbėjo dizainerė.

Naudoti skirtingas tekstūras

A.Farmer namuose rekomendavo derinti skirtingas daiktų tekstūras tarsi kuriant drabužių derinius.

„Jei norite, kad jūsų būstas atrodytų prabangiai ir prašmatniai, bandykite jame pritaikyti kuo įvairesnes medžiagas. Pavyzdžiui, ant velvetu aptrauktos sofos puikiai tiks dirbtinio kailio pagalvės arba antklodė“, – vardijo dizainerė.

Vengti derinimo

Kartais gali atrodyti, jog visų daiktų ar apdailos medžiagų spalvos, tekstūros ar stilius turi derėti. Tačiau jei norite sukurti ištaigingumo įspūdį, venkite kruopštaus derinimo.

„Įspūdinguose ir prabangiuose interjeruose dažniausiai sugretinami skirtingos išvaizdos baldai, pavyzdžiui, Liudviko XV stilistikos kėdės su skandinaviško stiliaus stalu.

Kita idėja – odinio pufo ir marokietiško stiliaus kilimo derinys arba granuliuotos odos akcentų ir metalinių daiktų pora“, – svarstė A.Farmer.

Parengta pagal businessinsider.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.