Laiko patikrintos namų ruošos gudrybės – jas dar galima išmokti iš močiučių

Anuomet jūsų močiutės turėjo gerokai daugiau rūpesčių tvarkydamos namus, mat jos negalėjo naudotis šiuolaikiškais valikliais ar buitiniais prietaisais. Tačiau nepaisant to, jos sugebėdavo savo namus išblizginti naudodamos vos kelias priemones. Pateikiame keletą laiko patikrinintų patarimų, kurie padės jūsų namams suspindėti švara.

Senelės buvo įpratusios tvarkytis kasdien – tokia praktika gerokai efektyvesnė ir lengvesnė, nei namų ruošos darbų atidėliojimas savaitės pabaigai.<br>123rf nuotr.
Senelės buvo įpratusios tvarkytis kasdien – tokia praktika gerokai efektyvesnė ir lengvesnė, nei namų ruošos darbų atidėliojimas savaitės pabaigai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2017, 5:01 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:32 PM

Darbai – kasdien

Senelės buvo įpratusios tvarkytis kasdien – tokia praktika gerokai efektyvesnė ir lengvesnė, nei namų ruošos darbų atidėliojimas savaitės pabaigai. Stenkitės kasdien kloti lovą, po valgio išsiplauti indus ir kiekvieną dieną valyti grindis.

Medžiaginiai rankšluoščiai

Vietoj popierinių rankšluočių, naudokite nedidelius medvilninius rankšluosčius. Jie puikiai tiks taurių, stiklinių ar kitų indų šluostymui. Be to, rankšluoščiai bus lengvai plaunami ir greitai išdžius.

Langų valiklis

Anuomet namų šeimininkės neturėjo įmantrių langų valiklių, tačiau sugebėdavo susitvarkyt ir be jų. Jums taip pat jų neprireiks, vietoj prekės iš parduotuvės, pasigaminkite efektyvų valiklį namuose.

Sumaišykite vieną su puse puodelio vandens su pusantro valgomojo šaukšto acto, pusantro valgomojo šaukšto alkoholio ir trimis lašeliais pipirmetės ekstrakto. Gautą mišinį supilkite į butelį su purškikliu.

Sunkiai pašalinamos dėmės

Negalite pašalinti dėmių iš rankšluoščių, staltiesių ar servetėlių? Neišmekite jų, geriau išbandykite jau patikrintą būdą joms atnaujinti. Įmeskite keturis ar penkis juodosios arbatos pakelius į karštą vandenį ir palikite dešimčiai minučių. Po to išimkite maišelius ir įdėkite šluostes, pasukiokite jas vandenyje, kol šluostės įgaus rusvą atspalvį. Išdžiovinkite jas ir perplaukite šaltu vandeniu.

Namų gaivikliai

Namų gaivikliams naudokite 100 proc. vanilės ekstraktą, kuris suteiks gaivumo jausmą vietoj cheminių purškiklių skleidžiamų kvapų. Panardinkite vatos gumulėlius vanilės ekstrakte ir įdėkite juos į augalus.

Nemalonų kvapą skleidžiančiomis mikrobangų krosnelėms naudokite du valgomuosius šaukštus ekstrakto, įpilkite ekstraktą į stiklinį indą ir pašildykite jį pusei minutės. Neskubėkite indo išimti, palikite jį kelioms valandoms.

Natūralus baliklis

Jei jūsų skalbiniai prarado baltą spalvą ir pageltonavo, pasigaminkite natūralų valiklį iš citrinų. Išspauskite sultis į beveik 4 litrus vandens, visą tai supilkite į skalbiniams skirtą kibirą. Palikite skalbinius mirkti porai valandų, o vėliau išskalaukite juos skalbimo mašina ar rankomis, palikite išdžiūti saulėje.

Parengta pagal housebeautiful.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.