Po namuose sprogusio vamzdžio žurnalistas savo buitį pakeitė neatpažįstamai

„Laikau save žmogumi, gana gerai išmanančiu technologijų pasaulį. Galų gale mano darbas ir yra nuolat domėtis naujausiais prietaisais ir apie juos pasakoti savo skaitytojams. Tačiau turiu pripažinti šį tą gėdinga.

Nuo šalčio namuose sprogęs vamzdis žurnalistą privertė įsigyti išmanųjį termostatą.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Nuo šalčio namuose sprogęs vamzdis žurnalistą privertė įsigyti išmanųjį termostatą.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Nuo šalčio namuose sprogęs vamzdis žurnalistą privertė įsigyti išmanųjį termostatą.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Nuo šalčio namuose sprogęs vamzdis žurnalistą privertė įsigyti išmanųjį termostatą.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Išmanus termostatas „Nest“.<br>„Instagram“ nuotr.
Išmanus termostatas „Nest“.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-01-06 12:14, atnaujinta 2017-04-12 16:16

Per visus tuos metus, kuriuos praleidau konstruodamas ir išardydamas kompiuterius, valdydamas keletą operacinių sistemų ar tobulindamas įvairius įrenginius, aš taip ir neišmokau valdyti savo termostato“, – visai neseniai portale „Business Insider“ rašė technologijų apžvalgininkas Brandtas Ranjas.

Žurnalistas su savo skaitytojais nusprendė pasidalyti asmenine patirtimi, kaip išmanus, šildymą reguliuojantis prietaisas pakeitė jo buitį.

„2014-ųjų vasaris buvo šalčiausias mėnuo per pastaruosius 21 metus, būtent tada mano namuose sprogo vamzdis. Maniau, jog esu tinkamai sureguliavęs šildymą vienoje namų zonoje, tačiau, ko gero, buvau jį visiškai išjungęs.

Po šio incidento nusprendžiau įsigyti išmanųjį termostatą, vėliau antrą, dar vėliau – trečią. Netrukus supratau, jog visų namuose esančių termostatų pakeitimas išėjo į naudą“, – rašė B.Ranjas.

Žurnalistas išsirinko Jungtinės Amerikos Valstijose išpopuliarėjusį išmanųjį termostatą „Nest“, prie kurio kūrybos prisidėjo ir „iPod“ išradėjas Tony Fadellas.

Termostatas veikia gana paprastai – pasukus apvalios formos įrenginį į dešinę šiluma padidinama, o į kairę – sumažinama. Tiksli patalpų temperatūra vaizduojama įrenginio ekrane, todėl ją galima sužinoti vos žvilgtelėjus.

Jei nusprendžiate kaip reikiant padidinti ar sumažinti temperatūrą namuose, prietaisas parodys, kiek laiko prireiks, kad šildymo sistema pasiektų norimą temperatūrą. „Nest“ taip pat gali įsiminti dažniausiai jūsų atliekamus veiksmus ir pagal juos automatiškai reguliuoti namų šildymą taupant energiją.

„Įrenginį galite valdyti ir internetu būdami bet kurioje pasaulio vietoje, pavyzdžiui, galite sušildyti savo būstą grįždami iš kelionės ir panašiai“, – pridėjo B.Ranjas.

Parengta pagal Businessinsider.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.