Septyni daiktai namuose, kuriuos reikėtų keisti dažniau nei gali atrodyti

Kada paskutinį kartą keitėte savo dantų šepetuką, indų plovimo kempinę ar pagalves? Pateikiame sąrašą daiktų, kuriuos savo namuose turėtumete pakeisti dažniau, nei jums gali atrodyti.

Dantų šepetėlius reikėtų keisti kas tris mėnesius.<br>„flickr.com“ nuotr.
Dantų šepetėlius reikėtų keisti kas tris mėnesius.<br>„flickr.com“ nuotr.
Indų plovimo kempines reikėtų keisti kas tris savaites.<br>„flickr.com“ nuotr.
Indų plovimo kempines reikėtų keisti kas tris savaites.<br>„flickr.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 6, 2017, 3:14 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 3:58 PM

Gaisro signalizacijos baterijos

Itin svarbu neužmiršti pakeisti gaisro signalizacijos baterijas ar patį apartą, atsižvelgiant į jo galiojimo datą. Rekomenduojama išbandyti signalizaciją kiekvieną mėnesį, o jos baterijas keisti bent du kartus per metus.

Dantų šepetukas

Žinoma dantų šepetėlius gaminanti kompanija „Oral-B“ rekomenduoja juos keisti kas tris mėnesius. Jei pastebite, kad dantų šepetėlio šereliai yra nušiurę, tuomet keiskite juos anksčiau. Naudinga pakeisti dantų šepetėlį po ligos – tokiu būdu išvengsite bakterijų, kurios iš jūsiškio gali patekti ant greta laikomų šepetėlių.

Plaukų šepetys

Rekomenduoja pakeisti plaukų šepetį kas dvejus metus, tačiau geriausia atsižvelgti ne į tam tikrą datą, o į šepečio susidėvėjimą. Apvalūs šepečiai, ypač, tie, kuriuos naudojate džiovindami plaukus, susidėvi greičiausiai. Jei naudojatės plastikiniu šepečiu ir pastebėjote, jog vis dažniau nukrenta šių šerelių apvalūs galiukai, vadinasi, laikas šį šepetį išmesti.

Skustuvas

Daugkartinio naudojimo skustuvai neturėtų būti naudojami keletą mėnesių iš eilės. Skustuvus gaminanti bendrovė „Grooming Lounge“ rekomenduojama juos keisti po trijų-keturių skutimų.

Pagalvės

Kiekvieną naktį, valandų valandas praleidžiame miegodami ant pagalvių, kurios sugeria seiles bei prakaitą. Kaip ir čiužiniai, taip ir pagalvės kaupia dulkes, todėl jas reikėtų pakeisti kas metus, rečiau naudojamas pagalves – kas du ar tris metus.

Indų plovimo kempinės

Daugelis specialistų sutinka, jog indų plovimo kempinės yra vienas iš didžiausių bakterijų magnetų jūsų namuose. Nepamirškite išvalyti savo kempinių jas sušlapinę ir porai minučių jas pašildę mikrobangėje. Kempines reikėtų keisti bent kas tris savaites.

Pjaustymo lenta

Kaip ant indų plovimo kempinių, taip ir ant pjaustymo lentelių kaupiasi galybė bakterijų. Nepasant to, daugelis žmonių pjaustymo lentelių nekeičia kelis metus ar net dešimtmečius. Jei pastebėjote ant susidariusius gilius griovelius, vadinasi atėjo metas pjaustymo lentą išmesti. Nuo dažno naudojimo susiformavę grioveliai yra puikiai vieta veistis patogeniniams mikroorganizmams.

Parengta pagal rd.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?