Augintinių mylėtojams patiks – užuolaidos, kurias sugadinti sunku

Jeigu auginate katiną arba šunį, tikriausiai jau teko susidurti su tuo, jog jūsų augintiniams patinka žaisti su užuolaidomis. Tokių žaidimų bei slėpynių dažnas rezultatas – sugadintos bei apdraskytos naujos užuolaidos. Vis dėlto, su tuo susitaikyti dar ne verta, šiuo metu atsiranda bei populiarėja vis nauji variantai, kurie ne tik apsaugos jūsų turtą nuo augintinių išdaigų, bet ir suteiks naujų atspalvių jūsų interjerui.

Augintiniams patinka žaisti su užuolaidomis.<br>123 rf nuotr.
Augintiniams patinka žaisti su užuolaidomis.<br>123 rf nuotr.
Klasikinės užuolaidos nėra pats tinkamiausias pasirinkimas namams su augintiniais.<br>Archyvo nuotr.
Klasikinės užuolaidos nėra pats tinkamiausias pasirinkimas namams su augintiniais.<br>Archyvo nuotr.
Jeigu auginate šunį, bene praktiškiausias variantas jūsų namams – roletai.<br>„flickr.com“ nuotr.
Jeigu auginate šunį, bene praktiškiausias variantas jūsų namams – roletai.<br>„flickr.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 22, 2017, 1:56 PM, atnaujinta Oct 18, 2022, 10:00 AM

Kuo skirtiasi roletai, romanetės bei austrijietės?

Roletai, romanetės ar austrijietės dažniausiai augintinių nedomina, kadangi po jais nėra kaip pasislėpti. Būtent dėl šios priežasties gyvūnų mylėtojams praktiškiausia rinktis langų apdangalus, kurie yra trumpi bei sunkiai pasiekiami. Be to, prieš išeinant iš namų roletus, romanetes bei austrijietes galite patraukti aukštyn, kad už jų būtų dar sudėtingiau užsikabinti.

Jeigu auginate šunį, bene praktiškiausias variantas jūsų namams – roletai. Šiuo atveju sunku juos pranokti, kadangi roletai priglunda prie lango stiklo ir taip tampa sunkiai pasiekiami jūsų augintiniams. Pasak „Kristinos užuolaidos“ vadovės Kristinos Babarskienės: „roletų audiniai dažniausiai impregnuoti, todėl ant jų ne taip kaupiasi dulkės bei kiti nešvarumai“. Būtent dėl šios priežasties roletai ypatingai patrauklūs alergiškiems žmonėms. Jums greičiausiai neteks rasti ne tik dulkių, bet ir augintinių plaukų.

Vis dėlto, nuo mažamečių mažų pirštukų antspaudų niekas nėra apsaugotas. Tokiu atveju ar atsiradus kitokiam nešvarumui, roletus galima nuvalyti sausu skudurėliu. O esant rimtesniems nešvarumams, roletus galima ir plauti, tereikia nuimti jų mechanizmą. Vis dėlto, plaudami roletus venkite stiprių valiklių. Profilaktiškai roletus verta nusiurbti dulkių siurbliu pasirinkus mažą galingumą.

Romanetės išsiskiria savo dizaino unikalumu bei elegantiškumu. Jos paprastai susilanksto į klostes naudojant specialaus mechanizmą. Romanetės dažnai mėgstamos dėl jų dizaino bei panašumo su užuolaidomis, kadangi jos gaminamos iš tokių pačių audinių kaip ir užuolaidos. Jos gali būti pasiūtos iš vienos ar kelių audinių bei tobulai pritaikytos prie jūsų namų stiliaus.

Romanečių yra pačių įvairiausių, todėl jos tinka tiek klasikinio, tiek ir modernaus stiliaus namuose. Romėniškos užuolaidos siuvamos tiek iš itin plonų audinių, pavyzdžiui, organzos, tiek ir iš tankesnių medžiagų, su pamušalu arba be jo.

Austrijietės (arba dar kitaip vadinamos austriškosios užuolaidos) – tai itin prabangi bei puošni interjero detalė. Jos labiausiai mėgstamos svetainėse ar pokylių salėse. Austrijetės susikelia į viršų rauktomis bangomis bei gali būti pagamintos iš įvairiausių spalvų medžiagų. Šios drapiruotos pakeliamos užuolaidos tobulai atrodys kambaryje, kuriame pasirinkote klasikinio stiliaus baldus.

Kokios užuolaidos augintinių nedomina?

Jeigu savo namų be užuolaidų neįsivaizduojate, o turite augintinį, rinkitės jas sunkesnio audinio. Tuomet  šunų ar kačių nagai neįstrigs į užuolaidų audinį.

Svarbu paminėti, jog net ir senas užuolaidas galite atnaujinti bei joms suteikti antrą progą suspindėti. Magnetukai ir kutai iš senų užuolaidų sukuria visai naują bei įdomų derinį.

O naujos užuolaidos visuomet suteiks namams jaukumo bei gaivumo. Tai vienas paprasčiausių būdų atnaujinti savo namų interjerą bei įnešti į jį elegancijos bei naujų spalvų.

Kasetiniai roletai internetu – Solemlux.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.