Visų pamėgti vyšniniai pomidorai – penkios pagrindinės jų priežiūros taisyklės

Penkios 'Cherry' priežiūros taisyklės

Jie nebūtinai turi būti apvalūs: smulkūs kriaušės ir slyvos pavidalo pomidoriukai taip pat priklauso 'Cherry' veislei.<br>123 rf nuotr.
Jie nebūtinai turi būti apvalūs: smulkūs kriaušės ir slyvos pavidalo pomidoriukai taip pat priklauso 'Cherry' veislei.<br>123 rf nuotr.
Šios veislės pomidorai spėja subręsti, net jei ant krūmo jų labai daug.<br>123 rf nuotr.
Šios veislės pomidorai spėja subręsti, net jei ant krūmo jų labai daug.<br>123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 5, 2017, 6:01 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 8:06 PM

Šios veislės pomidorus dėl jų dydžio galima auginti ne tik darže, bet ir namuose: balkone ar ant palangės.

Penkios 'Cherry' priežiūros taisyklės

1. Šios veislės pomidorų galima neskabyti. Šoniniai ūgliai šalinami dėl to, kad derlius spėtų sunokti. Kai paliekama daug ūglių, pomidorai nespėja subręsti iki tinkamo svorio. Tai svarbu stambiavaisių mėsingų pomidorų veislei.

'Cherry' nereikia daug laiko, kad pasiektų didžiausią dydį. Šios veislės pomidorai spėja subręsti, net jei ant krūmo jų labai daug.

2. 'Cherry' netinka sausa dirva. Todėl šios veislės pomidorus reikia laistyti kasdien! Bet ne po daug, nes pernelyg didelės drėgmės taip pat nepakenčia.

Jei nėra galimybės 'Cherry' laistyti kasdien, pakaks ir vieno karto per savaitę. Bet labai gausaus! Po kiekvienu 'Cherry' krūmu reikia išpilti bemaž po kibirą vandens. Ir dirvą būtina apdengti perpuvusiu mėšlu, durpėmis ar šiaudais, kad neišgaruotų drėgmė.

3. Atstumas tarp šios veislės pomidorų krūmų turi būti didesnis nei kitų: 'Cherry' labai mėgsta šviesą ir jos neturi vienas kitam užstoti!

4. 'Cherry“ reikia būtinai pririšti, nes dauguma jų, vaizdžiai sakant, – aukštaūgiai – metro ar net 1,5–2 metro aukščio. Tad ramstis būtinas.

5. 'Cherry' reikia nuskabyti visiškai sunokusius. Galima – rausvus ar žalius – jie tikrai sunoks, bet jų skonis bus nebe toks. Tik saulutėje jie geba sunokti saldūs ir aromatingi. Beje, 'Cherry' reikia skabyti ne po vieną, o atskiromis šakomis. Taip jie ilgiau išsilaiko.

'Cherry' išvertus iš anglų k. reiškia „vyšnia“. Taip įprasta vadinti pomidorus, kurių vaisiai sveria 10–30 g. Beje, jie nebūtinai turi būti apvalūs: smulkūs kriaušės ir slyvos pavidalo pomidoriukai taip pat priklauso 'Cherry' veislei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.