Daržų karalius iš Švenčionių turi keturias auksinio derliaus taisykles

Sodininkams ir daržininkams – darbų darbelių metas. Tiesa, vieniems tai lauktas metas, kiti pluša tik iš reikalo. O „Būsto“ rubrikos skiltis „Pasidaryk pats“ jau ne pirmą sezoną virsta draugiškų pasidalijimų platforma.   Ranka rašytus laiškus arba elektroninius gauname kiekvieną savaitę. Paprastai – tai trumpučiai aiškūs patarimai žmonių, kurie sukaupė patirties, kaip auginti  daržoves ar veisti sodus.

Žinovai pataria: nelaistykite daigų nepalaikytu – bent parą – ar šaltu vandeniu.<br>123 rf asociatyvioji nuotr.
Žinovai pataria: nelaistykite daigų nepalaikytu – bent parą – ar šaltu vandeniu.<br>123 rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-06 13:22, atnaujinta 2017-04-13 21:21

Šis laiškas ypač pralinksmino. Vytas Bertukas iš Švenčionių parašė tik tiek: „Labas, keturi dalykai, kuriuos visi turi žinoti. Nes man jie padeda užsiauginti  karališką derlių.“ Tad daržo karaliaus patarimai:

Jei visiems laikams norite išsivaduoti iš varpučių, pasodinkite jurginų. Nepraeis ir keletas metų, o varpučiai dings, vaizdžiai sakant, nežinoma kryptimi.

Niekuomet nelaistykite daigų nepalaikytu – bent parą – ar šaltu vandeniu. Vandens temperatūra turi būti ne žemesnė nei 22 laipsniai pagal Celsijų.

Tam, kad kurkliai nepakenktų jauniems daigams, reikia pasinaudoti šiuo metodu: paimkite plastikinį 1,5 litro butelį, nupjaukite kaklelį ir dugną. Likusią vidurinę dalį supjaustykite lygiomis dalimis – 6–7 cm. Kiekvieną iš dalių dėkite į duobutes taip, kad virš žemės jie būtų iškilę 4–5 cm, o paskui į juos pasodinkite daigus. Tokią kliūtį kurkliai tikrai aplenks iš tolo.

Jei abejojate, ar sėti aguonas, ridikėlius, rugiagėles, atidžiau pažvelkite į paprastąjį lazdyną. Žirginiais pasidabinęs augalas praneš, kad šalčiai nebesugrįš.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.