Nedideli namai apauga daiktais? Išmokite penkias taisykles

Kai stinga lėšų erdviam būstui įsigyti, reikia pasukti galvą, kaip ir nedideliame plote įsikurti kuo erdviau. Būsto dizainą kuriantys specialistai pasidalino patarimais, ką daryti ar, priešingai, ko nedaryti, kad jūsų namai bent vizualiai būtų erdvesni.

 Mažose erdvėse svarbu kiekvienam daiktui parinkti tinkamą vietą.<br> 123rf nuotr.
 Mažose erdvėse svarbu kiekvienam daiktui parinkti tinkamą vietą.<br> 123rf nuotr.
 Mažose erdvėse svarbu kiekvienam daiktui parinkti tinkamą vietą.<br> 123rf nuotr.
 Mažose erdvėse svarbu kiekvienam daiktui parinkti tinkamą vietą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-05-12 14:59

Jei tenka įsirengti nedidelio ploto erdves – beje, tai tinka ir negyvenamoms patalpoms – dizaineriai pataria panagrinėti skandinaviškąjį minimalistinį stilių. Šiauriečiai išmoko patogiai gyventi ir nedideliuose būstuose, tad jų sumanymai gali praversti. 

Pirmoji taisyklė: spalvos

Pirmoji taisyklė – pasistenkite rinktis tokias spalvas, kad jūsų aplinka būtų kiek įmanoma šviesesnė. Tokiu principu reikėtų vadovautis ir galvojant apie langus: ant jų neturėtų kaboti sunkios užuolaidos, kliudančios į patalpą patekti natūraliai dienos šviesai. Jei norite vizualiai padidinti būstą, turėtų pakakti lengvų tiulio užuolaidų, o nuo ryškių saulės spindulių slėpkitės už šviesių atspalvių žaliuzių. 

Antroji taisyklė: šviestuvas

Sumaniai išnaudokite dirbtinės šviesos šaltinius. Sunkūs šviestuvai mažose erdvėse vienareikšmiai netinka. O štai į lubas įmontuojamos lemputės ar plafonai bus pats tas. 

Trečioji taisyklė: veidrodis

Tam, kad būstas atrodytų vizualiai erdvesnis, tikrai nebūtina veidrodžių pritvirtinti ant lubų. Beje, toks sprendimas miegamajame gali būti net ir trikdantis: gulinčiam lovoje žmogui gali atrodyti, jog jį kažkas nuolat stebi. Įmanoma apsieiti ir be veidrodžio per visą sienos ilgį. Tačiau tam tikrose vietose, ypač ankštuose kampuose, tikrai ne nuodėmė jį pakabinti. Tik veidrodžio neįtvirtinkite masyviuose rėmuose. 

Ketvirtoji taisyklė: vertikalės

Jei patalpos, kurias įrengiate, žemomis lubomis, sienas dekoruokite vertikaliai. O ten, kur reikia patalpas optiškai padidinti ne į aukštį, bet į plotį, rinkitės horizontalius piešinius. Beje, jei būste žemomis lubomis grindys – tamsių tonų, kylant aukštyn prie lubų, spalvos turi palaipsniui šviesėti: kuo lubos aukščiau, tuo spalva bus artimesnė baltai. 

Nesumanykite nedidelio ploto patalpoms rinktis tapetų stambiais piešiniais. Paįvairinti interjerą galite keliais ryškiais vienos gamos akcentais. 

Penktoji taisyklė: baldai

Apgalvotai rinkitės ir baldus. Nedidelėse erdvėse jokiu būdu netinka gremėzdiški jų variantai. Čia geriausias pasirinkimas būtų daugiafunkciniai baldai: sofa, nakčiai išlankstoma į lovą, į spintą sulankstoma lova ir panašūs.  Atsisakykite ir visų smulkių interjero puošmenų. Pora nedidelių paveikslų ar nuotraukų ant sienos, viena atvira lentynėlė – to ir pakanka. Neapkraukite namų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.