Kodėl verta investuoti į akumuliatorinius kiemo tvarkymo įrankius? Eksperto interviu

Tam, kad sodo ir kiemo priežiūros darbai eitųsi tarsi iš pypkės, „Stokker“ prekės ženklo įrankių centrų specialistai rekomenduoja rinktis akumuliatorinius įrankius. Apie tai, kokiems darbams jie tinkami ir kodėl verta į juos investuoti, pasakoja produktų specialistas Mindaugas Ambrasas.

 Gamintojo nuotr.
 Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-29 14:38, atnaujinta 2017-05-29 15:00


Kokie didžiausi akumuliatorinių įrankių privalumai? 


Didžiausias privalumas – mažas jų keliamas triukšmas ir mažos vibracijos. Todėl tokius įrankius dažniausiai perka tie, kurie vertina savo ir kaimynų ramybę. 


Naudojantis elektra įkraunamus akumuliatorinius įrankius nugenėti gyvatvorę, apkarpyti vejos kraštus, nupūsti dulkes nuo takelių ar susiurbti lapus galima labai tyliai. Tokie įrankiai net kelis kartus tylesni už analoginius benzininius. 


Pats gyvenu rajone, kuriame bendruomenės nariai yra sutarę sekmadieniais nepjauti žolės su didelį garsą keliančiais įrankiais, kad bent vieną dieną visi galėtų pailsėti nuo nereikalingo triukšmo. Su akumuliatoriniais įrankiais visus darbus galima dirbti net ir sekmadieniais ar vakarais. Galėsite būti tikri, kad nė vienas kaimynas negirdės iš jūsų kiemo sklindančio triukšmo. 


Dirbant su benzininiais įrankiais rekomenduojama dėvėti ausų apsaugas. Dirbant su akumuliatoriniais įrankiais, jos nėra būtinos. Bet kurio akumuliatorinio įrankio keliamas garsas triukšmas visiškai nepavojingas klausai.  


Norint apkarpyti veją benzinine žoliapjove, kone daugiau laiko nei pats darbas užtrunka pasiruošimas jam. Reikia pasirūpinti degalais, tepalais, juos tinkamai įpilti, laukti, kada įkais variklis. Ar norint paruošti darbui akumuliatorinius įrankius reikia taip pat ilgai ruoštis?


Tikrai ne. Jei terasoje gerdami kavą pastebėjote, kad veja „prašosi“ būti apkerpama, tą padaryti galite jau vos po kelių minučių. Nemalonūs kvapai, priešgaisrinė sauga, benzino pirkimas, laikymo sąlygos, sudėtinga įrenginių priežiūra ir ilgas pasiruošimas darbui – visa tai pasirinkus akumuliatorinius įrankius nebekelia galvos skausmo. 


Norint nupjauti žolę ar apkarpyti gyvatvorę su akumuliatoriniais įrankiais nereikia jokio ypatingo pasiruošimo. Svarbu, kad baterija būtų pakrauta elektros energija. 


Kiek elektros suvartoja akumuliatoriniai įrankiai?


Skaičiai iš tiesų yra niekiniai. Akumuliatorinius įrankius pakrauti darbui yra net kelis kartus pigiau nei benzininius. Kaip dažnai krauti baterijas? Tai priklauso nuo konkretaus įrankio. Daugiausia elektros „suvalgo“ lapų pūstuvas. Jis privalo judinti didelius oro kiekius, todėl jo variklis yra galingiausias.  
Su pakrautu rankinės žoliapjovės akumuliatoriumi galima nesustojant dirbti nuo pusvalandžio iki valandos. Gyvatvorių žirklės net ir su pačia mažiausia baterija gali nesustodamos dirbti valandą. Norint iš naujo įkrauti bateriją, užtruksite tiek, kiek truks jūsų kavos pertraukėlė. 


Akumuliatoriniai įrankiai nėra labai pigūs. Per kokį laiką atsiperka investicija?


Profesionalūs akumuliatoriniai įrankiai kainuoja šiek tiek brangiau nei analoginiai benzininiai. Dėl to kartais pirkėjai ir dvejoja. Tačiau visada pabrėžiu, kad pirminė investicija tikrai atsiperka. Ir ne tik finansiškai. Kaip jau minėjau, akumuliatoriniai įrankiai turi daug privalumų lyginant juos su kitais sodo ar kiemo priežiūros įrankiais.  


Kaip prižiūrėti akumuliatorinius įrankius? Ar tiesa, kad juos prižiūrėti paprasčiau nei kitus?


Tikrai taip. Viskas, ką reikia padaryti -- po darbo išvalyti įrankį, įkrauti akumuliatorių ir tvarkingai padėti į šoną kitam kartui. Kartas nuo karto rekomenduojama sutepti gyvatvorių žirklių pjovimo ašmenis ir rankinių žoliapjovių kampines pavaras. 


Beje, net ir pats darbas su akumuliatoriniais įrankiais yra malonesnis. Juos naudoti kur kas patogiau nei benzininius ar elektrinius laidinius įrankius. Be to, jie yra lengvesni. Pavyzdžiui, benzininės gyvatvorių žirklės sveria apie penkis kilogramus, o akumuliatorinės – pusantro kilogramo mažiau.  


Kokiems sodo ar kiemo darbams siūlytumėte įsigyti akumuliatorinius įrankius?


Populiariausi ir paklausiausiai įrankiai – gyvatvorių žirklės, lapų pūstuvas ir nešiojamoji žoliapjovė, liaudiškai vadinama „trimeriu“. Pastarasis įrankis yra skirtas apipjauti vejos kraštus, žolę, augančią prie šaligatvių, takelių. 


Tiesa, lapų pūstuvas vis dar nepakankamai įvertintas įrankis. Daug žmonių iki šiol nežino, kad tai patogus ir be galo universalus įrankis. Su juo galima ne tik nupūsti nukritusius lapus, bet ir išdžiovinti nuplautą automobilį. Taip pat galima nuo takelių, trinkelių ar net akmenukais puoštų kiemo dekoracijų nupūsti dulkes, pribyrėjusias žoles ar spyglius, šalia garažo pribyrėjusį žvyrą ar smėlį. 


Šis įrankis gali praversti net ir tvarkant sandėliuką – naudojantis juo lengvai ir greitai galima nuo grindų nupūsti visus nešvarumus. Su lapų pūstuvu galima nupūsti net ir lengvą sniego sluoksnį. Drąsiai visiems sakau, kad tai įrankis, kuris puikiai pakeičia šluotą. Svarbiausia parinkti tinkamą pūtimo jėgą. 


Kokių gamintojų akumuliatorinius įrankius rekomenduojate įsigyti tiems, kurie ieško aukščiausios kokybės?


Tiems, kurie nori įsigyti profesionalius aukščiausios kokybės įrankius, siūlau rinktis šiek tiek brangesnius, bet patikimus japonų gamintojų „Echo“ gaminius. Šiems įrankiams taikomas ilgas garantinis laikotarpis. Privatiems vartotojams teikiama net penkerių metų garantija. Profesionalams – dvejų metų garantija. Tokio ilgo garantinio laikotarpio Lietuvoje nesuteikia joks kitas akumuliatorinių įrankių gamintojas. 


Visada siūlau įsigyti vieno gamintojo įrankius, nes visiems to paties gamintojo įrankiams tinka tie patys akumuliatoriai. Tai reiškia, kad nusipirkus vieną iš trijų „Echo“ linijos įrenginių, perkant antrąjį nebereikės pirkti dar vieno brangaus akumuliatoriaus. Tokiu būdu žmogus galės sutaupyti ir su ta pačia akumuliatoriaus baterija naudoti skirtingus darbo įrankius. 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.