Namo terasa – ar svarbus jos interjeras?

Vasaros vakarais namo terasa – išskirtinis malonumas tiek namo šeimininkams, tiek svečiams:kai karšta, ji suteikia pavėsį, kai lyja – pastogę ir galimybę ilsėtis lauke. Dar didesnis malonumas jaukiai poilsiauti namo terasoje yra tada, kai ji skoningai įrengta ir nebėra tiesiog įprasta medžio konstrukcija. Pasak interjero dizainerės Kristinos Grybaitės, tai padaryti ypač lengva.

 Žavesio terasai suteiks Ratano baldai.<br> Vyčio Nakučio nuotr.
 Žavesio terasai suteiks Ratano baldai.<br> Vyčio Nakučio nuotr.
 Derinto dizaino šviestuvai suteiks komforto ir atrodys skoningai.<br> Vyčio Nakučio nuotr.
 Derinto dizaino šviestuvai suteiks komforto ir atrodys skoningai.<br> Vyčio Nakučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-07-01 16:32

Koks terasos dydis – geriausias?

Prieš sprendžiant šį klausimą reiktų apsvarstyti – o ko norima iš būsimosios namo terasos? Ar tiesiog vietos su kėdėmis pasidžiaugti vasara? O gal vietos su pietų stalu? „Kad ir kokios idėjos kiltų – svarbu tiksliai apskaičiuoti vietą tiek stalui bei kėdėms, ypač svarbu nepamiršti vietos praėjimui, gėlėms“ – patarimais dalinasi K. Grybaitė.

Jei namo terasą norite įrengti, kaip atskirą poilsio zoną – apskaičiuokite papildomą vietą gultams, skirtiems degintis, ar tiesiog gulėti. Svarbu nepamiršti ir vaikų zonos – atskiros erdvės žaidimams, jų poilsiui. Žinoma – visada galima projektuoti prailgintą terasą, užeinančią už namo kampo. Taip nereikės jaudintis dėl erdvės didinimo, o papildomos erdvės vis tiek atsiras.

Tinkamų medžiagų bei apšvietimo pasirinkimų – apstu

Kaip patirtimi dalinasi interjero dizainerė, pati maloniausia terasa – suformuota iš medienos. Ypač rekomenduotinas maumedis. O nenorint švaistytis finansais ypač gera išeitis rinktis paprastesnę medieną ir ją gerai impregnuoti: medžiaga tarnaus daug ilgiau, o ir atrodys tikrai puikiai. 

Kalbant apie terasos grindis – gražiausias pasirinkimas visada yra medis, arba jo pakaitalai, bet kaip sako K. Grybaitė – akmuo bei grindinio trinkelės terasos interjere taip pat atrodys puikiai. 

Norint terasoje turėti puikų apšvietimą visada patartina rinktis stovinčius žibintus bei šviestuvus beveik iki juosmens ar mažesnius – jų dizainas gali būti priderintas prie terasos interjero, o ir šviesos tikrai netrūks. Tiems, kurie renkasi jaukią atmosferą vietoje praktiškumo – interjero dizainerė pataria įleidžiamus šviestuvus į pačią terasą. 

Interjero vainikavimas – dekoras

Pasak interjero dizainerės, renkantis baldus terasai svarbu atminti vieną – jie negali labai skirtis nuo baldų esančių namie: svarbu palaikyti vientisumą. Žinoma – griežtų taisyklių nėra, galima varijuoti tarp pintų plastikinių, Ratano, medinių ar metalinių baldų su raižymo detalėmis. Tačiau jeigu turite didelius langus, svetainė, sklandžiai pereinanti į terasą, atrodys gražiau, nei staigus stiliau pokytis už panoraminių langų. Ypač jeigu juos galima nustumti į šalis ir abi erdves sujungti, terasą paverčiant vasaros “pietų stalu”.

Jei planuojate įrenginėti namo terasą vasarą – nepamirškite gėlių: tiek pakabinamų loveliuose, tiek puošnesnių, dideliuose keramikos vazonuose, tiek užuolaidos efektą kuriančių vijoklinių augalų. Aktualu ir meniniai dirbiniai-skulptūros.

Kalbant apie dekoracijas kristinosinterjerai.lt dizainerė prasitaria, kad tai – gan retas dalykas. Dažniausiai dekoracijų pasirinkime varijuoja tarp minėtųjų gėlių ar vienos kitos skulptūros. Taip pat dažnai yra numatoma vieta ir vyrų taip mėgstamam televizijos taškui: projektoriai, ar pakabinami televizoriai - puikus būdas esant geram orui lauke pažiūrėti mėgstamos komandos varžybas ar gerą koncertą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.