Lietuviai nuosavose baseinuose ne tik gaivinasi, bet ir šildosi

Prekybininkai pastebi, kad nuosavus namus ar sodybas puoselėjantys lietuviai vis aktyviau renkasi ir didesnius baseinus. Kubilai ir pripučiami baseinai šiemet užleidžia vietą karkasiniams baseinams, kuriuos galima pastatyti vos per valandą, o žiemą jų nebūtina surinkti.

 „Senukai“ nuotr.
 „Senukai“ nuotr.
 „Senukai“ nuotr.
 „Senukai“ nuotr.
 „Senukai“ nuotr.
 „Senukai“ nuotr.
 „Senukai“ nuotr.
 „Senukai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-07-19 13:37

Karkasinių baseinų pardavimai šiemet, palyginus su pernai metų atitinkamu laikotarpiu, išaugo 20 proc. Populiariausi – vidutinio dydžio ir gylio baseinai, skirti atsigaivinti 7 žmonėms. Prekybininkai teigia, kad vėsesnis oras baseinų pardavimų nestabdo, kadangi baseinuose vandenį galima šildyti arba naudoti įkaitus pirtyje.

Prekybos tinklo „Senukai“ specialistai pataria renkantis baseiną atsižvelgti į tai, kas juo naudosis: jeigu baseinu dažniau naudosis maži vaikai, rekomenduojama rinktis 76 ar 84 cm gylio baseiną, paaugliams – 107 ar 122 cm gylio, o jei baseinas bus naudojamas suaugusių žmonių pasiplaukiojimui vertėtų dairytis 122 ar 132 cm gylio baseino, kurio ilgis gali būti net iki 7 metrų.

Neretai perkantiems baseiną svarbu ir kaip naujas pirkinys atrodys sodybos aplinkoje, todėl populiarėja karkasiniai baseinai, kurie dalinai arba visiškai įkasami į žemę, turi apdailą ir kurių  nereikia išmontuoti prieš žiemą. 

Baseinų pardavėjai rekomenduoja įsivertinti, kaip bus naudojamas baseinas. Norintiems tik atsigaivinti, galbūt pakaks ir pripučiamo didesnio baseino, tuo tarpu karkasinis, kuris yra gerokai stabilesnis,  rekomenduojamas didesniam kiekiui žmonių, mėgstantiems plaukti, ar vandenyje žaisti kamuoliu. 

Karkasinių baseinų kainos prasideda nuo kiek daugiau nei 100 eurų, tačiau specialistai pataria atsižvelgti į komplektaciją. Tarkim, didesni baseinai visada parduodami su vandens filtravimo pompa, kopėtėlėmis, baseino uždangalu bei patiesalu po baseinu. Didesniam baseinui prižiūrėti papildomai reikėtų įsigyti baseino dugno ir sienų šepečių, lapų ir kitų nešvarumų griebtukų ir vakuuminius siurbliukus nešvarumams. Kad būtų galima kuo ilgiau džiaugtis skaidriu vandeniu, patartina naudoti ir baseinams skirtas chemines priemones, kurios sureguliuoja vandens rūgštingumą, jį dezinfekuoja bei skaidrina. Šaltesniu oru ar mėgstantiems maudytis šiltesniame vandenyje pravartu turėti ir baseino vandens šildytuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.