Nuo rugsėjo mėnesio parduotuvėse neliks galingų siurblių

Dulkių siurblių pardavėjai teigia, kad šiuos prietaisus žmonės renkasi itin atsakingai. Dažnai nepakanka vien apsilankyti parduotuvėje – procesas būna kur kas ilgesnis: apsižvalgoma prekybos centre, pabendraujama su konsultantais, apie prekę skaitoma internete. Kiekvienas turi savus kriterijus dulkių siurbliui, tačiau kurie jų yra svarbiausi?

 Nepriekaištingai išsiurbti namus žmonės nori iš pirmo karto, mėgautis tvarka – kaip įmanoma ilgiau. <br> Gamintojų nuotr.
 Nepriekaištingai išsiurbti namus žmonės nori iš pirmo karto, mėgautis tvarka – kaip įmanoma ilgiau. <br> Gamintojų nuotr.
 Nepriekaištingai išsiurbti namus žmonės nori iš pirmo karto, mėgautis tvarka – kaip įmanoma ilgiau. <br> Gamintojų nuotr.
 Nepriekaištingai išsiurbti namus žmonės nori iš pirmo karto, mėgautis tvarka – kaip įmanoma ilgiau. <br> Gamintojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 4, 2017, 11:30 AM, atnaujinta Aug 4, 2017, 11:31 AM

Svarbiausia – valymo kokybė

Prekybininkų teigimu, populiariausias pirkėjų klausimas pastaruoju metu – kokia yra į akį kritusio dulkių siurblio variklio galia. Pasak prekybos tinklo „Avitela“ Komercijos skyriaus vadovės Eglės Boumezbeur, tvarkytis žmonės nori greitai ir nepriekaištingai švariai, todėl ir klausia tikslingai.

Paaiškinti, kodėl žmonės domisi siurblių galingumu, nesudėtinga: nuo rudens visoje Europos Sąjungoje, taip pat ir Lietuvoje, pirkti ir parduoti bus galima tik tokius dulkių siurblius, kurių variklių galia nedidesnė nei 900 W. Šiuo metu, iki rugsėjo 1-osios, įsigyti galima ne didesnės nei 1600 W galios siurblius. 

„Žmonių sąmonėje dar gajus įsitikinimas, kad kuo galingesnis siurblys, tuo jis geriau siurbia, tuo geriau išvalo. Todėl žinia, kad galingų siurblių nebeliks, pirkėjus verčia suskubti apsipirkti. Tie, kam svarbus dulkių siurblių galingumas, ir įsigyti naują buvo planuose, pasistengė siurblį nusipirkti anksčiau. Pastebime, kad dulkių siurblių pardavimai per pastarąjį metų ketvirtį išaugo beveik 25  procentais“, – sako E. Boumezbeur. 

Pasak E. Boumezbeur, prie inovacijų priprantantys dulkių siurblių naudotojai nebesitaiksto su anksčiau įprastomis situacijomis, kai siekiant idealios tvarkos siurbti reikėdavo vėl ir vėl. Dabar jiems svarbiausia dulkių siurblių valymo kokybė. Nepriekaištingai išsiurbti namus žmonės nori iš pirmo karto, mėgautis tvarka – kaip įmanoma ilgiau. 

Pirmenybė patogumui

E. Boumezbeur teigimu, laikai, kada didelis ir sunkus, garsiai ūžiantis dulkių siurblys naudotojams atrodė priimtinas ir savaime suprantamas dalykas, seniai liko praeityje. Šiandien pirkėjai ieško tokių dulkių siurblių, kuriuos lengva ir patogu naudoti, nekeliančių nepageidaujamo triukšmo.   „Visiems be išimties yra svarbu švara ir patogumas naudotis. Todėl dabar atėjo laikas naujai siurblių kartai – kotiniams dulkių siurbliams. Taip yra dėl to, kad vientisos erdvės būstuose padidėjo, – sako vadovė. – Tvarkymasis nebėra tik šeštadienio reikalas, siurblys paimamas į rankas dažniau. Todėl noras, kad siurblys būtų kompaktiškas, visada „po ranka“ ir manevringas, irgi labai svarbus. Beje, dulkių siurbliai-robotai šiuo metu taip pat yra įdomūs pirkėjams. Jie svarsto ir apie tokį sprendimą.“

Pasak E. Boumezbeur, siekdami pateisinti turimus lūkesčius buitinės technikos naudotojai dažniausiai perka dulkių siurblius su maišeliu. „Tokie siurbliai dar ilgai išliks „šeštadieninės tvarkos“ atributu“, – sako vadovė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.