Tik vienas veiksmas, ir česnakai savo gerąsias savybes išlaikys per žiemą

Česnakai laikomi itin svarbiu produktu, kurio atsargas žiemą pravartu turėti kiekvienai šeimai, ir būtina žinoti, kaip tinkamai  jį išsaugoti namų sąlygomis iki kitos vasaros ar net ilgiau. Dalijomės prieš metus šiuo  patarimu, tikimės, pravers jis ir šiemet.

Tam tikru būdu apdoroti česnakai negenda, nepūva, nesudygsta ir neišdžiūsta. <br>M.Patašiaus nuotr.
Tam tikru būdu apdoroti česnakai negenda, nepūva, nesudygsta ir neišdžiūsta. <br>M.Patašiaus nuotr.
Tam tikru būdu apdoroti česnakai negenda, nepūva, nesudygsta ir neišdžiūsta. <br>V.Balkūno nuotr.
Tam tikru būdu apdoroti česnakai negenda, nepūva, nesudygsta ir neišdžiūsta. <br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-08-10 14:00, atnaujinta 2017-08-10 14:05

Praėjus porai mėnesių nuo česnakų nuėmimo, jie pradeda dygti, jei laikomi itin drėgnoje patalpoje, ar džiūti – jei sausoje. Bet ar esama universalaus česnakų laikymo būdo, leidžiančio jų galvutes padėti bet kokioje vėsioje patalpoje ir išsaugoti visas jo savybes?

Nuimtus česnakus kurį laiką reikia džiovinti nuo saulės apsaugotoje vietoje. Česnakų kotai taip pat turi būti visiškai sausi. Po to galima pradėti specialų jo apdorojimą.

Aštriu peiliu nuo česnako galvučių reikia nupjauti šaknis taip, kad jų vietoje susidarytų nedidelis įdubimas. Po to galima pradėti pagrindinį etapą.

Į keptuvę įpilti bet kokio aliejaus, jį gerai pakaitinti ant ugnies. Aliejui leisti atšalti, paskui įpilti jodo: 0,5 l aliejaus – 10 lašų.

Paruoštos česnako galvutės panardinamos į šį mišinį, paskui ištraukiamos ir išdėliojamos ant laikraščio, kad išdžiūtų. Kai česnakai išdžius, o aliejus susigers, juos galima sudėti į dėžę ar maišą – paprastai į senas kapronines kojines. Česnakų derlius saugomas vėsioje patalpoje.

Tokiu būdu apdoroti česnakai negenda, nepūva, nesudygsta, neišdžiūsta ir gali išsilaikyti iki naujo derliaus, išsaugodami visas savo savybes, taip pat šviežią pavidalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.