Pasinaudokite šiaulietės patarimu ir nė viena musė neįskris į namus

Prekybos centrai ir specializuotos parduotuvės lūžta nuo įvairius vabzdžius atbaidančių priemonių: purškiklių, žvakių, tepalų ir dar kitų. Tačiau tai juk chemija, kuri vargu ar teigiamai veikia ir žmones.

Įkyriausias namų svečias.<br>M.Patašiaus nuotr.
Įkyriausias namų svečias.<br>M.Patašiaus nuotr.
Įkyriausias namų svečias.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Įkyriausias namų svečias.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 13, 2018, 5:17 PM, atnaujinta Aug 9, 2019, 1:02 PM

Tad šiaulietė žolininkė Virginija siūlo išbandyti vadinamas liaudiškas priemones, kurios ir padeda atsikratyti kenkėjų, ir yra nepavojingos žmonėms.

Musės bijo skersvėjų

Kadangi musės bijo skersvėjų, Virginija pataria patalpas kuo dažniau vėdinti. Jei tai nepadeda atsikratyti šių gyvių, verta išbandyti seną receptą – grindis plauti į vandenį įpylus šiek tiek žibalo ar terpentino.

Dar galima langų rėmus ištepti actu ir pro tokią apsaugą neįskris nė viena musė.

Be to, muses labai efektyviai naikina 2 proc. formalino tirpalas su trupučiu cukraus. Toks tirpalas nedidelėje lėkštelėje nukaus visą armiją musių.

Tačiau Virginija sako, kad veiksmingiausia priemonė prieš muses ir kitus namų kenkėjus yra švara. Jei namai bus periodiškai valomi, ant stalų ir grindų nebus jokių maisto likučių, tai ir musės neturės ko veržtis į gyvenamas patalpas.

Skruzdėlės nemėgsta citrinų

Virginija rekomenduoja skruzdėlėms įrengti elementarią gaudyklę.

Tereikia nedideliame vandens kiekyje (nedideliame indelyje) ištirpinti truputį mielių, įdėti šaukštelį uogienės arba smulkaus cukraus ir indelį įdėti į virtuvinę spintelę. Skruzdėlės tiesiog pulte puola prie šio masalo ir jame žūva.

Turintys kietuoju kuru kūrenamas krosnis su skruzdėlėmis gali susidoroti dar paprasčiau – tereikia nenaudėlių takus pabarstyti pelenais.

Skruzdėlės labai nemėgsta ir šviežių pomidorų lapų, ir citrinų, ir net sūdytos žuvies kvapo. Jas galima nubaidyti ir duonos trupiniais, išmirkytais boro rūgšties ar borakso tirpale.  Virginijos teigimu, visos šios priemonės yra itin veiksmingos privačiuose namuose, o štai daugiabučiuose skruzdėles reikia naikinti visame name. 

šaltinis: snaujienos.lt 

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų rugpjūčio 20 dieną.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.