Šiuo skysčiu viryklės tikrai dar nevalėte, ir be reikalo

Galima lengvai ir greitai susitvarkyti namus su minimaliomis laiko ir jėgų sąnaudomis, panaudojant pačias paprasčiausias namų priemones. Tik prisiminkite kelias gudrybes. 

 Kad daugiau nebedirgintų dėmės, dryžiai ir pirštų atspaudai , pakanka paviršių patrinti alyvuogių aliejumi suvilgytu skudurėliu, o po to nublizginti švaria šluoste.<br> 123 rf nuotr.
 Kad daugiau nebedirgintų dėmės, dryžiai ir pirštų atspaudai , pakanka paviršių patrinti alyvuogių aliejumi suvilgytu skudurėliu, o po to nublizginti švaria šluoste.<br> 123 rf nuotr.
 Gyvūnų kvapas įsigeria į minkštus baldus. <br> 123rf.com nuotr.
 Gyvūnų kvapas įsigeria į minkštus baldus. <br> 123rf.com nuotr.
 Priemonę voniai išblizginti galite pasigaminti ir patys. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Priemonę voniai išblizginti galite pasigaminti ir patys. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nuo permatomų dušo pertvarų valydami pridžiūvusias muilo dėmes pirmiausia jas patrinkite drėgna servetėle. <br>V.Balkūno nuotr.
Nuo permatomų dušo pertvarų valydami pridžiūvusias muilo dėmes pirmiausia jas patrinkite drėgna servetėle. <br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 24, 2018, 2:47 PM, atnaujinta May 20, 2021, 9:26 AM

Kad čiaupai visuomet būtų švarūs

Kad chromuoti paviršiai kiek galima ilgiau liktų švarūs, patrinkite juos kepimo popieriumi. Pamatysite, kad vonios kambarį sutvarkote greičiau, rašo novate.ru.

Skuduras grindų šepečiui

Jei skubiai prireikė grindų skuduro, ant šepečio užmaukite seną frotinę kojinę. 

Kaip nuo dušo sienų pašalinti dėmes

Nuo permatomų dušo pertvarų nuvalyti pridžiūvusias muilo dėmes galite drėgna servetėle. Ja patrinkite nešvarumus, tuomet paviršių pabrūžinkite švaria kempine ir galiausiai perplaukite vandeniu.

Kaip valyti kepimo formą 

Patrinkite formą valgomąja druska, o tada - popieriniu rankšluosčiu. Tešla lengvai atšoks. 

Kad viryklė atrodytų kaip nauja 

Kad daugiau nebedirgintų dėmės, dryžiai ir pirštų atspaudai ant nerūdijančio plieno, pakanka paviršių patrinti alyvuogių aliejumi suvilgytu skudurėliu, o po to nublizginti švaria šluoste.

Kaip valyti dėmes iš baldų

Sumaišykite vieną valgomąjį šaukštą sodos, 1/3 stiklinės acto, karštą, bet ne verdantį, vandenį, dar pridėkite vieną valgomąjį šaukštą skalbimo miltelių. Mišiniu patrinkite dėmę. Dar viena gudrybė: soda sofą atšviežins. Plonu sluoksniu apiberkite baldą, palikite kelioms valandoms, o po to – išsiurbkite. 

Kaip atšveisti pridegusią keptuvę

Į keptuvės dugną pripilkite tiek vandens, kad jį visiškai apsemtų. Įliekite šaukštelį acto, skystį užvirinkite. Jei nešvarumų dar liko, paviršių atsargiai patrinkite soda.

Kad stikliniai indai blizgėtų

Bokalai ar taurelės taps idealiai skaidrios, jei jas išplausite vandenyje su actu arba patrinsite druska ir išplausite ne trindami, o leisdami jas nuplauti tekančiam vandeniui.

Kaip išvalyti kavos virimo aparatą

Į kavos virimo aparato indą įpilkite vandens ir acto. Įjunkite aparatą virti, nuo pusės ciklo išjunkite ir pakartokite iš naujo. Po šios procedūros du kartus užkaitinkite indą pripylę švaraus vandens. 

Kad ant grindų nesirinktų dulkės

Grindų skudurą sudrėkinkite rūbams skirtu antistatiku. Dėl tokios priemonės dulkės ant grindų rinksis dukart rečiau. 

Kaip valyti lygintuvą  

Imkite medinę lentelę, ant jos patieskite pergamentinio popieriaus ir gausiai jį apipilkite druska. Įkaitinkite lygintuvą ir smarkiais judesiais apie minutę trinkite lygintuvo padą į druską. 

Priemonė nuo pelėsio vonioje


Profilaktikai į 5 litrus vandens įmeskite tabletę furacilino ir gautu tirpalu nuplaukite sienas. Jei ant sienų pelėsis jau įsimetęs, darykite sodresnį tirpalą: tabletę furacilino ištirpinkite litre vandens.  Ateityje nepamirškite patalpų vėdinti. 

Kaip valyti vamzdžius

Vienodomis dalimis sumaišykite sodą ir druską. Mišinį suberkite į vamzdyną ir visa tai užpilkite actu. Po 15 min. vamzdžius nupilkite verdančiu vandeniu.

Kuo atšveisti vonią 

Sumaišykite du valgomuosius šaukštus kalcinuotos sodos (natrio karbonato) su tokiu pat kiekiu maistinės sodos. Mišiniu ištepkite drėgną vonią. Po 10 min. sumaišykite 50 gramų acto ir 50 gramų baliklio. Skysčiu padenkite natrio karbonato ir maistinės sodos sluoksnį. Dar po pusvalandžio vonią išskalaukite dideliu kiekiu vandens. 

Kaip nuvalyti riebalus ir prikepusį maistą

Čia padės paprasčiausia druska. Ja gausiai pabarstykite keptuvės dugną, užliekite trupučiu vandens ir palikite 10 minučių. 

Kaip nuo kempinės nuplauti nešvarumus

Į plastikinį indelį įpilkite dvi stiklines karšto vandens, į jį įberkite du valgomuosius šaukštus druskos. Išmaišykite. Į skystį įdėkite kempinę ir palikite nakčiai. 

Kaip suvalyti sudužusį kiaušinį

Pats paprasčiausias būdas tai padaryti – gausiai jį pabarstyti druska ir palikti 15 minučių. O tuomet tai, kas liko, suvalyti popieriniu rankšluosčiu. 

Kad plautuvė švytėtų 

Plautuvę įtrinkite druska ir citrina. Puikiai virtuvės kriauklę šveičia ir actas: stipriai actu sulieta kempine suvilgykite plautuvę ir palikite bent 15 minučių. Tuomet šiurkštesne kempinės puse kriauklę pašveiskite ir perliekite vandeniu. 
Kaip išginti nemalonų kvapą

Kad iš baldų panaikintumėte naminių gyvūnų kvapą, į purkštuvą įlašinkite 10 lašų eterinio levandų ar citrinų aliejaus, įberkite vieną valgomąjį šaukštą sodos, įpilkite 2 stiklines šilto vandens, paplakite ir užpurkškite ant audinio.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų spalio 11 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.