Antrasis daiktų gyvenimas naujame būste – ar įmanoma tai suderinti?

Ateina etapas, kai kiekvieno gyvenime atsiranda naujas būstas. O tai juk ir nauja pradžia. Bet ne visada norisi atsisakyti senų daiktų, kurie galbūt ligi šiol kelia sentimentalius prisiminimus – ar tai jaukus krėslas, kuriame gūdžiais vakarais skaitėte knygą, o gal stalas, padovanotas tėvų ir pasižymintis rankų darbo drožiniais, arba tiesiog ryškios spalvos kilimas, kurio atsisakyti dar nesate pasirengęs. Interjero dizainerė Kristina Grybaitė mano, kad nauji namai gali turėti praeities grožį. Ir tai sukurti padeda senieji daiktai.

 Tiek nedaug reikia, kad suteiktumėte antrąjį kvėpavimą nebenaujam daiktui.
 Tiek nedaug reikia, kad suteiktumėte antrąjį kvėpavimą nebenaujam daiktui.
 Sena indauja – nebijokite jos įtraukti į naujų namų gyvenimą.
 Sena indauja – nebijokite jos įtraukti į naujų namų gyvenimą.
 Antikvarinės parduotuvės – viena geriausių vietų susirasti dalį istorijos.
 Antikvarinės parduotuvės – viena geriausių vietų susirasti dalį istorijos.
 Ryškūs ir seni baldai padės sukurti norimą nuotaiką.
 Ryškūs ir seni baldai padės sukurti norimą nuotaiką.
 „Azijos saulė“ interjere įkomponuoti senojo būsto baldai – tai sofa ir pietų stalas.
 „Azijos saulė“ interjere įkomponuoti senojo būsto baldai – tai sofa ir pietų stalas.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2017-12-16 10:56

Kaip senus daiktus prikelti naujam gyvenimui?

Kurdama namų interjerą K.Grybaitė neatsisako įkomponuoti naujam gyvenimui prikeltus senus daiktus, nes tai jų tikrumas, istorija. Visada galite užsiimti daiktų dekoravimu ir sukurti ką nors nauja, nematyta, originalaus. Derinti prie naujų namų sienų pagal atspalvius ar tiesiog pagal nuotaiką. O jei dekoravimo nemėgstate ir nesate linkęs į kitas atnaujinimo priemones, kokia gi išeitis?

„Nedarykite nieko. Jei baldas ar namų puošmena jums yra artima ir brangi, absoliučiai viską galima suderinti, – nusišypso dizainerė. – „Mano manymu, sendaikčių ar net antikvarinių daiktų atsinešimas į šviežumu kvepiantį būstą yra labai šauni idėja. Jūs atsinešate didelę dalį savęs, savo istorijos ir, svarbiausia, šiltų prisiminimų“, – toliau pasakoja Kristina.

O kaip derinti?

Vienas paprasčiausių, bet ypač pasiteisinančių būdų – patį kambarį, kuriame bus senasis baldas, tiesiog priderinti. „Kurdami projektą „Azijos saulė“ nusprendėme palikti puikiai atrodančią kampinę sofą ir likusią patalpą priderinome prie jos. Manote, kad buvo sunku? Anaiptol! Tai – ypač pasiteisinantis būdas“, – džiaugsmo neslepia kristinosinterjerai.lt įkūrėja.

Prieš kelerius metus kurtame naujo namo interjere ypač sužibėjo ir ilgam įsiminė ryški spinta, buvusi vaikų kambaryje: „Šis baldas buvo atgabentas iš senųjų namų. Manau, kad jis turėjo istoriją. Jis ryškus, spalvingas. Nusprendėme jį statyti vaikų kambaryje – nė sekundės nesigailėjome šio sprendimo!“ – pasakoja Kristina

Senas, bet ir naujas daiktas

O kaip dažnai kiti lankosi sendaikčių parduotuvėse ar medžioja antikvarinius daiktus? Juk tai – taip pat dalis istorijos. Nors ir ne jūsų.

„Kartais paprastas kavos staliukas gali būti antikvariate rastas mažas lobis. Šiek tiek atkūrę jo grožio gausite unikalų, nuostabų daiktą. Jis juk senas, bet ir naujas, tik reikia nebijoti ir pasiryžti atnaujinimo darbams!” – seną tiesą mums primena interjero dizainerė Kristina Grybaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.