Pagaliau sužinojau, kaip saugiai ir nesunkiai išvalyti kompiuterio klaviatūrą

Blizginant namus beveik visuomet užmirštama nuvalyti technikos prietaisus. Išmaniaisiais telefonais, planšetėmis, televizorių pultais naudojamės kasdien, o kruopščiai išvalyti juos prisiruošiame itin retai, nors tą padaryti galima net ir neturit specialių priemonių.

 Kompiuterį šveisti putomis – ne pats geriausias būdas purvui nuplauti.<br> 123rf.com nuotr.
 Kompiuterį šveisti putomis – ne pats geriausias būdas purvui nuplauti.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2018, 2:22 PM

„Todėl labai apsidžiaugiau, viename portale aptikusi patarimų, kaip nesunkiai galima išsivalyti kompiuterio klaviatūrą bei ekraną“, – rašo skaitytoja Miglė iš Jonavos. Jos atrastais patarimais iš „novate.ru.“ dalijamės ir mes.

Idealiai švariam ekranui

Kai reikia nublizginti ekraną, imkite sausus ir minkštus senus marškinėlius. Tam netinka nei popieriniai rankšluosčiai, nei vadinami vafliniai rankšluosčiai – ant blizgaus paviršiaus jie gali palikti mikroskopinių įbrėžimų.

Kad geriau matytumėte, valomą prietaisą išjunkite, o tuomet ekraną valykite švelniais sukamaisiais judesiais.

Klaviatūrai

Bet kokią klaviatūrą paprasta nuvalyti drėgnomis servetėlėmis. Jomis pasieksite ir vietas tarp klavišų. Tačiau nesugalvokite jomis valyti ekrano – ant jo gali likti drūžių.

Baltai technikai nušveisti

Jeigu ant baltos spalvos technikos prietaiso atsirado pageltusių ar papilkėjusių dėmių, kurių paprastos servetėlės neįveikia, susiraskite nagų lako ėmiklio. Juo sudrėkinkite gabalėlį vatos ar seną dantų šepetėlį, lengvai patrinkite prietaisą ir palikite gerai nudžiūti.

Dantų šepetėliu ir priemone, kurioje yra acetono, gerai išvalysite klaviatūrą ir tarpus tarp klavišų nuo riebalų, pataria novate.ru.

Ekranams iš stiklo

Nušveisti ir netgi dezinfekuoti prietaisus padės tokia neįprasta priemonė kaip burnos skalavimo skystis. Galbūt nustebsite, tačiau pagal sudėtį jis menkai skiriasi nuo priemonių buities technikai valyti.

Burnos skalavimo skysčiu sudrėkinkite minkštą audinį ir juo valykite kompiuterio ar telefono ekraną. Tačiau nepamirškite, kad taip nuvalyti galima tik stiklą ir plastiką, jokiu būdu ne LCD ekranus.

Visiems prietaisams namuose

Lygiomis dalimis imkite acto ir vandens. Į mišinį pamirkykite vatos gabalėlį ar kitą minkštą audinį, būtinai nugręžkite, o tuomet valykite namuose turimą techniką.

Jei taip nuvalysite knyginį kompiuterį, neskubėkite jo užversti – palikite porai valandų išdžiūti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.