Perversmas šiltnamių rinkoje – „NANO” šiltnamiai greitesniam ir gausesniam derliui

Kaip padidinti daržovinių kultūrų derlingumą ir paspartinti derliaus nokimą?

„Averto“ nuotr.
„Averto“ nuotr.
„Averto“ nuotr.
„Averto“ nuotr.
„Averto“ nuotr.
„Averto“ nuotr.
„Averto“ nuotr.
„Averto“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 7, 2018, 8:14 AM, atnaujinta Apr 30, 2018, 11:34 AM

Derlių gausite greičiau ir jo apimtį padidinsite padengę šiltnamį „NANO” koriniu polikarbonatu. Dėl unikalaus nanostruktūrinio elemento, kuris buvo sukurtas bendradarbiaujant Belgorodo valstybinės žemės ūkio akademijos ir V. J. Jurjevo augalininkystės instituto mokslininkams, naujos kartos „NANO“ koriniam polikarbonatui buvo suteiktos naujos savybės, nulėmusios tikrą perversmą šiltnamių versle.

Gausus derlius net Lietuvos klimato sąlygomis

„NANO“ polikarbonatas padidina daržovinių kultūrų derlingumą ir paspartina derliaus nokimą.

Naujasis „NANO“ polikarbonatas – tai patobulinta jau žinomo baltos spalvos polikarbonato versija, kurio savybes papildė galimybė transformuoti šviesą. „NANO“ polikarbonatas ne tik pasižymi visais įprasto polikarbonato privalumais, bet ir paverčia kenksmingus ultravioletinius (UV) spindulius augalams naudingo spektro šviesos spinduliais.

Raudonojo spektro šviesa skatina augimą

Ypatingi nanostruktūriniai polikarbonato papildai sukuria naudingos augalams spinduliuotės efektą. „Išmanusis“ selektyvinis lakštų papildas suteikia „NANO“ polikarbonatui švelnų rožinį atspalvį ir paverčia ultravioletinius spindulius raudonojo spektro šviesa, kuri skatina augalų vystymosi procesus.

Dėl λ=660 nm ilgio raudonosios šviesos geriausius fotosintezės rodiklius užtikrinančių bangų poveikio augalams derlius sunoksta anksčiau.

Naujųjų nanostruktūrų poveikis

Augalus veikiant λ=660 nm ilgio raudonosios šviesos bangoms, prasideda neaktyvios formos fitochromo virsmo aktyvia procesas, vyksta intensyvi chlorofilo ir karotinoidų sintezė. Aktyvi chromoproteidų transformacija užtikrina spartesnį daržovinių kultūrų augimą ir didesnį derlingumą.

Dviejų nanokomponentų – nuo kondensato apsaugančios dangos ir agrarinio papildo – sąveika sukuria idealias sąlygas daržovinėms kultūroms šiltnamiuose iš „NANO“ polikarbonato auginti. Tai padidina smulkiojo žemės ūkio verslo rentabilumą iki pramoninių šiltnamių kompleksų rentabilumo.

Vandeniui atspari danga saugo augalus nuo ligų

Labai svarbi „NANO“ polikarbonato savybė, kurią įvertins visi šiltnamių savininkai – nelaidumas vandeniui. Patobulintas „NANO“ polikarbonatas dengtas nuo kondensato susidarymo apsaugančia danga, kuri atstumia vandenį ir neleidžia susidaryti stambiems kondensato lašams ant polikarbonato lakštų šiltnamio viduje. Nenaudojant hidrofobinės dangos, kondensato lašai patenka ant augalų ir jiems kenkia, skatina grybelio ir kitų ligų vystymąsi bei paplitimą.

„NANO“ polikarbonato naudojimas šiltnamiams ir žemės ūkio pastatams

„NANO“ korinis polikarbonatas – puikus sprendimas šiltnamiams ir gyvulininkystės kompleksams, nes mobilizuoja vidinį biologinį augalų ir gyvūnų potencialą. Jis naudojamas šiltnamiams dengti sodybose, pramoninei augalininkystei ir gyvūnų laikymo patalpoms stiklinti.

„NANO“ polikarbonato lakštus rekomenduojama naudoti tiek sodybose kaip alternatyvą plėvelinei šiltnamių dangai, tiek žemės ūkio srityje, siekiant padidinti gyvulininkystės ir augalininkystės verslo efektyvumą. „NANO“ polikarbonatas tinka visų dydžių šildomiems ir nešildomiems šiltnamiams.

Kodėl verta rinktis „NANO“ korinį polikarbonatą

„NANO“ polikarbonatas neleidžia augalams nudegti dėl tiesioginių saulės spindulių, taip pat saugo augalus nuo atmosferos poveikio. „NANO“ polikarbonatas paverčia kenksmingus UV spindulius augalams naudinga raudonojo spektro šviesa, todėl derlius sunoksta anksčiau, o vienmečių kultūrų derlingumas padidėja.

Palyginti su įprastu polikarbonatu, naujojo „NANO“ polikarbonato gamintojas suteikia ilgesnį garantinį laikotarpį ir garantuoja ilgesnį naudojimo laiką. Be to, „NANO“ polikarbonatas lemia spartesnius daržovių, gėlių ir kitų šiltnamių kultūrų gyvybinius procesus, todėl sumažėja gamybinės ir energijos sąnaudos.

„NANO“ šiltnamių kainos

3x4 m – nuo 277 €

3x6 m – nuo 368 €

3x8 m – nuo 458 €

3x10 m – nuo 549 €

Būk pirmas su „NANO“ polikarbonatu!

Spartesnis derliaus nokimas – puikus konkurencinis pranašumas tiekiant produkciją į rinką, galintis atnešti papildomo pelno už kiekvieną iš konkurentų išloštą sezono dieną.

Daugiau informacijos apie „NANO“ šiltnamių rūšis, dydžius ir kainas galite rasti „Averto“ interneto svetainėje www.averto.lt.

Skambinkite telefonu +370 66157777 ir mūsų šiltnamių ekspertai mielai Jus pakonsultuos!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.