Tik šis būdas man padėjo išvaduoti kambarines gėles nuo kenkėjų

Net jei nesate patyręs gėlininkas, tikrai pajėgsite namuose susikurti žaliąją oazę. Ypač dabar, kai sužinosite nedidelę įgudusių gėlių augintojų gudrybę.

 Gėlių priežiūra tik jų laistymu nesibaigia.<br> 123rf.com nuotr.
 Gėlių priežiūra tik jų laistymu nesibaigia.<br> 123rf.com nuotr.
Kenkėjams nepatinka sieros prisigėrusi dirva.<br>D.Umbraso nuotr.
Kenkėjams nepatinka sieros prisigėrusi dirva.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 1, 2018, 1:21 PM

Gėlių priežiūra tik jų laistymu nesibaigia: kaip ir bet kuriam gyvam organizmui, kambariniams augalams reikia priežiūros. Būna, kad juos staiga užpuola mašalai. Dažniausiai kenkėjų atsiranda dėl nesaikingo laistymo, prastos dirvos kokybės ar net padauginus liaudiškų trąšų – arbatžolių, kiaušinių lukštų ir panašiai.

Vis dėlto visus šiuos nepatogumus galima išspręsti vienu rankos mostu. Jei nemėgstate cheminių preparatų, susiraskite dėžutę degtukų. Pusę degtuko galvute žemyn įbeskite į dirvą ir paliekite. Būtų gerai, jei tarp degtuko ir vazono krašto būtų 5 cm atstumas. Visa kita prižiūrėdami augalus darykite kaip įprasta, rašo novate.ru.

Po dviejų dienų degtukus ištraukite ir pažiūrėkite, ar siera ištirpo. Jei taip, pakeiskite juos naujais degtukais. Tris keturis kartus pakeitę degtukus pastebėsite, kad mašalų nebeliko. Taip nutinka dėl to, kad dirva prisigeria sieros, o toks dirvožemis nepatinka kenkėjams.

Kad jų rečiau įsiveistų, gėles liekite nusistovėjusiu vandeniu, jo nepadauginkite, ir dažniau purenkite viršutinį žemių sluoksnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.