Už durų gyvenimas nesibaigia: pataria, kaip po žiemos sutvarkyti terasą

Puodelis kavos jaukioje terasoje – tokia, rodos, nedidelė ryto ritualo svajonė daugelį veda siekimo įsikurti nuosavame name. Tokia ir tinklaraščio„Ten, kur namai“ autorės Sigitos Petruninos dienos pradžia – pabūti su savomis mintimis ir suplanuoti dieną su kavos puodeliu erdvėje, kuri šiltu sezonu namuose virsta viena patraukliausių. Tiesa, jaukumą, estetiką ir tvarką čia, kaip ir bet kuriame kitame namų kampelyje, sako Sigita, reikia kurti ir puoselėti.

Terasa ar daugiabučio balkonas – savotiška namų tąsa.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Terasa ar daugiabučio balkonas – savotiška namų tąsa.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2018, 3:52 PM

„Dažnai būna taip, kad važiuodamas pro šalį matai žmonių terasas ar balkonus, kurie yra paversti daiktų sandėliais. Neretai turime daugiau daiktų, nei vietos jiems pasidėti. Tad ta bet kokia laisva erdvė išnaudojama dviračiams, skalbiniams džiovinti, nereikalingoms dėžėms, o tikroji svajonė nutolsta“, – kalbėjo ji.

Sigita namų terasoje įkurdino širdžiai mielus daiktus ir interjero aksesuarus, tačiau, kad jiems atsirastų vietos, sako S.Petrunina, pirmiausia būtina atlaisvinti erdvę nuo per žiemą ten prikauptų daiktų.

Daugumą daiktų Sigita į terasą tiesiog perkelia iš namų erdvių – pagalves, gobelenus ir kilimus, kuriais smagu vaikščioti basomis. Čia perneša ir kai kuriuos kambarinius augalus, o dar labiau atšilus orui, sodina lauko gėles.

„Į bet kurią erdvę namuose reikia įdėti darbo ir pastangų, kad galėtum ja mėgautis“, – sakė tinklaraštininkė.

Ji savo namo terasoje įkurdino širdžiai mielus daiktus, interjero aksesuarus. Bet kad tam atsirastų vietos, pirmiausia erdvę reikėtų atlaisvinti nuo ten per žiemą susikaupusių daiktų.

„Ir pas mus taip būna – terasoje atsiranda ir tuščių dėžių, iki kol jos nukeliauja iki konteinerio, ir išaugtų vaikų batų“, – neslėpė Sigita.

Moteris terasą ar daugiabučio balkoną suvokia kaip savotišką namų tąsą. Čia galima susikurti jaukumą naudojant tekstilę – kilimus, pagalvėles. „Mes šiais metais dėl kelių priežasčių pasikabinome užuolaidas, bet pačiai buvo netikėta, kiek jos terasai suteikė jaukumo“, – kalbėjo tinklaraštininkė.

Daugumą daiktų Sigita į terasą perkelia iš namų – pagalves, gobelenus ir kilimus, kuriais smagu vaikščioti basomis. Čia perneša ir kambarinius augalus, o dar labiau atšilus orui sodina laukines gėles.

Terasoje ir balkone, sako pašnekovė, reikėtų galvoti apie praktiškumą – įstiklintoje patalpoje daiktai labiau apsaugoti nuo vėjo ar lietaus. Taip pat svarbu rasti vietos lauko avalynei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.