Turguose žaliuoja daržovių daigai – kokie ir po kiek?

Gegužės pirmosios savaitės – pats darbymetis įvairių daigelių ir sodinukų prekybininkams. Dabar pirkėjai labiau stoviniuoja prie daržovių daigų, bet turgaus prekybininkai tvirtina, kad po poros savaičių vėl bus atsigręžta į gėles – daržai jau bus užsodinti, tad visi suskubs rūpintis aplinkos grožiu.

 Gegužės savaitės – pats darbymetis įvairių daigelių ir sodinukų prekybininkams.<br> D.Kuprijanovo nuotr.
 Gegužės savaitės – pats darbymetis įvairių daigelių ir sodinukų prekybininkams.<br> D.Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, www.rinkosaikste.lt

May 16, 2018, 1:06 PM, atnaujinta May 16, 2018, 1:08 PM

Kėdainių centrinėje turgavietėje Janušavos aikštėje daržovių daigų pardavėjai vos spėjo suktis. 

Kainos – europietiškos

Kėdainių centrinėje turgavietėje Janušavos aikštėje daržovių daigų pardavėjai vos spėja suktis. Daigų kaina panaši kaip ir pernai: už paprikų, pomidorų ir agurkų daigą dauguma prašė nuo pusės euro iki euro, už vieną eurą buvo galima nupirkti arba penkis gūžinių kopūstų, arba keturis žiedinių kopūstų daigelius, už braškių daigą prašyta nuo 30 iki 60 euro centų.

Prekybininkai visuomet sutikdavo derėtis, jei perkamas didesnis kiekis. Kėdainių rajone daigus užauginę prekybininkai siūlydavo atvykti ir daigus pigiau įsigyti pačiame ūkyje. Taip esą būtų dar pigiau.

Gausu daržovių

Turguose ant prekystalių ir močiučių pintinėse gausu žalumynų. Trečiadienį turguje buvo gausu šviežių krapų, agurkų, salotų, svogūnų laiškų, mat šylant orams pavasarinio derliaus vis gausėja. Visi prekybininkai, kaip susitarę parduoda šias daržoves ryšulėliais po 50 centų už vienetą. Tiesa, pas vienus ryšulėlis truputį gausesnis, pas kitus skurdesnis.

Šviežiai skintus agurkus prekybininkai parduoda po 2 eurus, pomidorus – nuo 2 iki 2,5 euro. Už pirmųjų agurkų kilogramą buvo prašoma net 3 ar 4 eurus. Pasak prekybininkų, agurkai – kėdainietiški, pačių rankomis užauginti, o štai pomidorai dar ne mūsų. Prekybininkai teigia, kad visuomet pirkėjams pasako, kas jų užauginta, o kas atsivežta iš darbščiųjų kaimynų lenkų.

Gausu pernykščio

Turguje taip pat gausu pernykščio derliaus. Pagrindinės daržovės, kuriomis dabar prekiauja prekybininkai, tai – bulvės, svogūnai, burokėliai, obuoliai.

Daržovių kainos įvairios – už kilogramą bulvių ar burokėlių prašoma nuo 30 iki 80 centų, morkų – 50 centų, svogūnų – 50 centų. Obuolių kainos svyruoja, jos priklauso nuo vaisiaus dydžio bei prekinės išvaizdos. Obuolių kaina taip pat šiek tiek pakilusi, mat iki dabar išlikę tik pačios stipriausios ir vėlyviausios obuolių veislės – kainos prasideda nuo 1 euro už kilogramą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.