Lysvėse vargsta agurkai? Žinau, ką daryti, kad jų lapai negelstų

Jei tenka gelbėti agurkus, nes pastebėjote, kad jie gelsta, išbandykite šias priemones. Galbūt rasite aukso vertės sprendimą.

Daržininkai yra išmėginę galybę būdų, kaip prižiūrėti agurkus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daržininkai yra išmėginę galybę būdų, kaip prižiūrėti agurkus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-10 13:36, atnaujinta 2019-06-12 16:40

Pirmasis. Kai pastebėsite, kad agurkas išleido 3-4 lapelius, augalui padėkite taip: į kibirą vandens įlašinkite 30 jodo lašų, įberkite 20 g smulkinto ūkinio muilo ir litrą pieno. Tokiu mišiniu augalus purkškite panašiai kas dešimt dienų.

Antrasis. Iš vakaro į kibirą vandens pamerkite kepalą duonos, rytą ją išgriebkite, o į vandenį įliekite šiek tiek jodo. Mišiniu pašlakstykite agurkus, tik prieš tai jį atskieskite: litrą skysčio – kibiru vandens. Tai, kas liko, galite supilstyti į butelius ir laikyti rūsyje. Šia priemone agurkus galima laistyti sykį per dvi savaites, ir iki pat rudens lapai liks žali.

Trečiasis. 2 litrus pasukų suliekite į kibirą vandens ir įberkite 150 g cukraus. Po tokios pagalbos agurkai ims megzti vaisius. Ši priemonė tinka ir paprikoms, tikina ogorsad.rf.

Ketvirtasis. 0,7 litro svogūnų lukštų užpilite 10 litų vandens ir užvirinti. Tuomet nukelite nuo ugnies, uždenkite ir palikite stovėti 12-14 valandų. Nukoškite, leiskite vandeniui nusistoti. 2 litrus viralo atskieskite 8 litrais vandens. Tuomet gausiai purkškite agurkų lapelius tiek iš viršaus, tiek iš apačios. Nepakenks, jei tokiu vandeniu paliesite ir žemę.

Penktasis. Jei agurkai gelsta, gali būti, kad jiems stinga vandens.

Šeštasis. Pabandykite augalus pašlakstyti 5 litrais vandens atskiestu litru pasukų.

Septintasis. Jei agurkų lapeliai susisukę, akivaizdu, kad augalą užpuolė moliūginis amaras. Tokiu atveju geriausia būtų agurkus nupurkšti preparatu „Actellic“. Hektarui jo reikia 3-5 litrų. Tikslų kiekį preparato turite nustatyti patys atsižvelgdami į plotą, kurį laistysite. „Actellic“ padeda atsikratyti ir erkučių.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2018 metų birželio 10 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.