Kėdainių valdininkų sprendimas prasilenkė su sveiku protu – sunku patikėti, ką pridarė

Kėdainių rajono savivaldybės administracija baigia pranokti pati save. Bandydama įtikti bent saujelei rajono gyventojų ir pelnyti jų prielankumą, griebiasi net ir nelogiškų, protu sunkiai suvokiamų sprendimų. Sakysite, kad toks teiginys per aštrus? O kaip jūs įvardintumėte tai, ką savivaldybė padarė Nevėžio pakrantėje, netoli Skongalio užtvankos? O padarė ji išties keistą dalyką – žvyro krūvą išpylė tiesiai ant žmonių išmintos žolės ir imitavo neva pėsčiųjų takelį.

Valdininkai žvyro krūvą išpylė tiesiai ant žmonių išmintos žolės ir imitavo neva pėsčiųjų takelį.<br> A.Kasperavičiaus nuotr.
Valdininkai žvyro krūvą išpylė tiesiai ant žmonių išmintos žolės ir imitavo neva pėsčiųjų takelį.<br> A.Kasperavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Kasparavičė, www.rinkosaikste.lt

Aug 1, 2018, 3:07 PM, atnaujinta Aug 1, 2018, 3:09 PM


Patenkino gyventojų prašymą?

Kam iš tiesų ten reikalingas tas takelis, kurio nėra Nevėžio pakrantės planuose, niekas aiškiai atsakyti negali, nes, pasirodo, jis net neįtrauktas ir į Skongalio užtvankos rekonstrukcijos projektą, tad įrenginėjant ten maudymvietę tvarkomas nebus.

„Išmintas takelis palei Nevėžio upę pažvyruotas gyventojų pageidavimu. Jie kreipėsi prašydami pagerinti takelio būklę, nes palijus lietui, jis tampa nepraeinamas ir nepravažiuojamas dviračiais. Ateityje, atsižvelgiant į finansines galimybes, bus svarstomas klausimas dėl minėto tako remonto“, – štai tokį atsakymą „Rinkos aikštei“ pateikė Kėdainių rajono savivaldybės administracija.


Kodėl net žolių nepašalino?

Į klausimą, kodėl žvyras supiltas tiesiai ant žolės, neparuošus tam pagrindo ir net nenuėmus žolių sluoksnio, niekas atsakyti nesiteikė. Neliko nieko kito, kaip dar kartą kreiptis į savivaldybės mero patarėją Astijų Krauleidį ir vėl pateikti klausimus.

Ši kartą atsakymų sulaukta nepalyginamai išsamesnių.

– Jei takelio palei Nevėžio upę nėra minimos vietos žemės planuose, jei, kaip teigiate, jis yra tik žmonių išmintas, tai kokiu pagrindu remiantis savivaldybė patenkino gyventojų prašymą? Kitose vietose – prie daugiabučių namų, o taip pat ir pačiame miesto centre, irgi yra vejose išmintų takų, tai jei ten juos prašys gyventojai pažvyruoti, tai taip pat gali tikėtis, kad savivaldybė tai padarys?

– Gyventojų prašymus savivaldybė iš dalies patenkino, vykdydama savo funkcijas. Primename, kad daugiabučių namų kvartaluose dauguma išmintų takų gyventojų patogumui bus įrengiama vykdant daugiabučių namų kvartalų kompleksinio atnaujinimo rangos darbus.

– Jei jau buvo nuspręsta tenkinti gyventojų prašymą ir imtasi žmonių išmintą takelį žvyruoti, kodėl tokiu atveju nebuvo nuimtas viršutinis žemės sluoksnis su žolėmis, kaip paprastai daroma tokiais atvejais?

– Gyventojų prašymai įvykdyti atsižvelgiant į dabartinę situaciją ir galimybes.

– Prašau patikslinti, ką reiškia Jūsų frazė: „Ateityje, atsižvelgiant į finansines galimybes, bus svarstomas klausimas dėl minėto tako remonto.“ Kada Jūs planuotumėte svarstyti tokį klausimą? Ar šis kelias neįtrauktas į Skongalio užtvankos rekonstrukcijos projektą?

– Kadangi minėto tako remontui reikalingos lėšos, o jas, įvykdžius teisės aktų nustatytas procedūras, skiria savivaldybės Taryba, bus teikiamas ir svarstomas šis klausimas. Į rekonstrukcijos projektą jis neįtrauktas.

Ar šiuos atsakymus pateikė savivaldybės administracijos direktorius Ovidijus Kačiulis, ar kuris kitas specialistas, ar tiesiog pats mero patarėjas A. Krauleidis, neatskleidžiama. Nurodoma, kad tai tiesiog Kėdainių rajono savivaldybės administracijos informacija.

Kodėl tokie „iškalbingi“ ir taip „konkrečiai“ į pateiktus klausimus atsakinėjantys valdininkai slepia savo pavardes prisidengdami bendriniu savivaldybės administracijos vardu, tikriausiai turėtų būti savaime suprantama.

Natūralu, kad niekas, matyt, nenori prisiimti „garbės“ ir asmeninės atsakomybės už tokį tiesiog neeilinį ir nepaprastai protingą sprendimą – išpilti žvyrą tiesiai ant žolės ir bandyti žmones įtikinti, kad tai pėsčiųjų ir dviračių takas... Beveik visai kaip vaikų žaidimų pievelėje – sumanė Petriukas, kad nori takelio per veją, o Jonukas ėmė ir kaipmat jam padarė tą takelį, žoles užpildamas smėliu. Tik savivaldybės atveju – žvyru.

Ir kas tuomet išdrįs pasakyti, kad tokį savivaldybės sprendimą pavadinti nelogišku ir protu sunkiai suvokiamu, per aštru?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.