Atsargiai: skalbimo mašinos ir indaplovės gali pridaryti nuostolių

Nepakeičiama pagalbininkė buityje skalbimo mašina ar indaplovė, tinkamai neprižiūrėta, gali sukelti tūkstantinę žalą. c Didelės dalies šių žalų galima išvengti, laikantis vienos auksinės taisyklės.

Skalbimo mašinos ir indaplovės gali pridaryti nuostolių.<br>V.Balkūno nuotr.
Skalbimo mašinos ir indaplovės gali pridaryti nuostolių.<br>V.Balkūno nuotr.
Skalbimo mašinos ir indaplovės gali pridaryti nuostolių.<br>V.Balkūno nuotr.
Skalbimo mašinos ir indaplovės gali pridaryti nuostolių.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 4, 2018, 11:22 AM

Kada keisti vandens žarnelę 

Dažniausiai tokiais atvejais bėdos pridaro vandens žarnelės, jungiančios buitinę techniką su namo vandentiekio tinklais. „Kad išvengtumėte tokio tipo žalų, vandens žarną būtina keisti ne rečiau kaip kas 5 metus. Rekomenduojame žarneles, jei yra galimybė, keisti į varinius vamzdelius, kurie, vadovaujantis mūsų ilgamete patirtimi, yra gerokai patikimesni. Lietuvoje vyraujantis kietas vanduo labai greitai nudėvi prastos kokybės Kinijoje pagamintų žarnelių gumines dalis, o drėgmės paveiktas ir korozijos pažeistas metalinis žarnelės kiautas, deja, neprisideda prie gaminio ilgaamžiškumo“, – sako draudimo bendrovės „If“ privataus turto produkto vadovas Tomas Sinkevičius.

Didžiausia pastaraisiais metais įvykusi žala siekia 8,3 tūkst. eurų, kai trūkus skalbyklės žarnelei buvo užlietas gyvenamasis namas. Kai vandentiekio avarija kyla daugiabutyje, vanduo dažnai nubėga žemyn per kelis aukštus ir nuostolių padaro keliems butams. Tokiais atvejais papildoma žala kaimynams gali sudaryti ir iki kelių dešimčių tūkstančių eurų. Svarbu ir tai, kad turto draudimas neatlygina nuostolių kaimynams. Tam reikia su būsto draudimu įsigyti būsto valdytojo civilinės atsakomybės draudimą.

Net ir greitai pastebėta avarija neapsaugo nuo žalos

Pasitaiko atvejų, kai, atrodo, nedidelis vandens nutekėjimas padaro didelių nuostolių. „Neseniai turėjome įvykį, kai pratekėjusi indų plovimo mašina užtvindė virtuvę. Ir nors buto savininkas greitai pastebėjo avariją, deja, po laminatu prasiskverbęs vanduo deformavo grindis. Jas teko keisti, o žala siekė 1 tūkst. eurų“, – pasakoja „If“ ekspertas.

Kaip išvengti indaplovės ir skalbyklės pratekėjimo

Nusidėvėjusios vandens žarnos dažnai pradeda leisti vandenį, todėl patariama periodiškai jas tikrinti – pažiūrėti ar žarnelė ir kitos vamzdyno dalys nepakeitusios spalvos ir nepažeistos korozijos (rūdžių) ar nėra įtrūkimų, ar nedrėksta. Nusidėvėjusią žarną į naują rekomenduojama keisti bent kas 5 metus. Atkreipkite dėmesį, ar buitinis prietaisas stabiliai pastatytas. Priešingu atveju, stipriai vibruojant, gali išsimauti žarna. Nepalikite prietaisų įjungtų, jei išvykstate iš namų. Jei yra galimybė, pirmą kartą jungdami prietaisą išsikvieskite kvalifikuotą meistrą. Taip išvengsite montavimo klaidų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.