Alytiškis pasirinko keistą būdą piktintis miesto egle

Prieš Kalėdas buvo subjaurota Alytaus Kalėdų eglė – tarp ją puošiančių angelo sparnų aptikti dekoratyviniai plastikiniai ratų gaubtai, kuriuos dedant, tikėtina, buvo sugadintas eglės apšvietimas.

Alytiškis Povilas teigė, kad ant eglės kabindamas ratų gaubtus jis siekė atkreipti dėmesį į eglių kopijavimą.
Alytiškis Povilas teigė, kad ant eglės kabindamas ratų gaubtus jis siekė atkreipti dėmesį į eglių kopijavimą.
Alytaus Kalėdų eglės puošimas šįmet nuo pradžių nebuvo sklandus.
Alytaus Kalėdų eglės puošimas šįmet nuo pradžių nebuvo sklandus.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 28, 2018, 11:10 AM, atnaujinta Dec 28, 2018, 11:11 AM

Kad nešviečia eglės sparnai, apie 7 valandą pastebėjo už muziką Rotušės aikštėje ir kupolų priežiūrą atsakingos įstaigos „Savanorystės tiltai“ vadovas Tomas Nikulinas, atėjęs apžiūrėti kupolų. Priėjęs prie eglės ant apatinių jos sparnų jis išvydo ir keturis ratų gaubtus, rašo portalas Alytusplius.lt.

„Negaliu tvirtinti, ar dedant šiuos gaubtus buvo sugadintas apšvietimas, tačiau jis neveikia. Apie situaciją informuota autorė“, – sakė T.Nikulinas.

Naujosios „puošmenos“ nuimtos, bus peržiūrėti Rotušės aikštės vaizdo kamerų įrašai ir greičiausiai nustatyta, kas tai padarė. Eglės apšvietimo sutvarkymu teks rūpintis ją puošusiai menininkei.

Tačiau ilgai ieškoti vandalo nereikėjo. Netrukus jis pats pasiskelbė internete pareiškęs, kad ratų gaubtai ant Kalėdų eglės – ne jos subjaurojimas, o tik siekis atkreipti dėmesį į eglių kopijavimą.

Taip tvirtina alytiškis Povilas, ant angelo sparnais papuoštos eglės pakabinęs keturis plastikinius ratų gaubtus.

„Savo savotišką tradiciją tęsiu jau trečius metus, nes nelabai patiko pastaruosius kelerius metus puoštos eglės. Vienais metais Alytaus eglė buvo kaip Kauno ankstesnių metų eglė, šiais metais – kaip Plungės.

Kasmet priekaištaujama, kad aš vis ką nors pridarau. Pernai užkabinęs ratų gaubtus buvau kaltinamas dar ir dėl eglės viduje sudraskytų žmonių piešinių. Šiemet tas pat, tik dabar dėl apšvietimo.

Užkabinęs ratlankius nuėjau savais keliais. Manau, kameros nufilmavo, kad kai kabinau ratlankius ir nuėjau, apšvietimas veikė“, – rašė Povilas.

Alytaus Kalėdų eglės puošimas šiais metais nuo pat pradžių nebuvo sklandus.

Alytiškiams pastebėjus, kad jų eglė yra prieš porą metų puoštos Plungės eglės kopija, padabinta aptrupėjusiomis dekoracijomis, eglės puošimo konkursą laimėjusi kaunietė Jolanta Šmidtienė turėjo pakeisti dekoracijas, bet ne vienam alytiškiui vis tiek liko nuoskauda, kad menininkė miestui už 30 tūkst. eurų prakišo eglę iš antrų rankų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.