Pigiai tvarkyti nenori – Šiaulių miesto veidas lieka liūdnas

Šiaulių miestui nepavyko rasti rangovo, kuris rekonstruotų antrąją pėsčiųjų bulvaro atkarpą. Konkurse dalyvavo tik dvi įmonės, bet iš jų nė viena neatitiko sąlygų, todėl bus skelbiama papildoma atranka.

Šiauliai, snygis, sniegas, žiema, nevalyti keliai, gamtos stichija.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiauliai, snygis, sniegas, žiema, nevalyti keliai, gamtos stichija.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

-`

Jan 28, 2019, 4:30 PM

Šiaulių miesto veidu vadinamo pėsčiųjų bulvaro pirmoji dalis jau yra atnaujinta, dabar ieškoma rangovo, kuris sutvarkytų likusią atkarpą tarp Tilžės gatvės ir Draugystės prospekto.

Šiaulių miesto savivaldybė bulvarui ir prieigoms sutvarkyti buvo numačiusi 4,4 milijono eurų.

Manoma, kad tai ir atbaidė potencialius dalyvius – taip pigiai niekas nebedirba. Projektu domėjosi 12 bendrovių, o konkurse dalyvavo tik du.

Savivaldybės administracijos laikinasis direktorius Gintautas Sitnikas sakė, kad dalyviai turėjo pateikti ne vieną, o du vokus. Pirmajame turėjo būti nurodyti techninė informacija, o antrajame – pasiūlymo kaina.

Viena konkurso dalyvė suklydo ir kainą nurodė pirmajame voke, todėl jos siūlymas pripažintas netinkamu. Pasak G.Sitniko, netiko ir per klaidą nurodyta kaina – ji gerokai viršijo nustatytą maksimalią ribą.

Antrojo dalyvio pasiūlymas pripažintas netinkamu, nes jis rekonstrukciją siekė atlikti ne per nurodytus 30 mėnesių, o per 5 mėnesiais ilgesnį laikotarpį.

Laikinasis administracijos vadovas sakė, kad bus skelbiamas pakartotinis konkursas: „Didinsime kainą, nes darbų vertė nuolat auga, todėl dalyvių buvo tiek mažai. Be to, atsisakysime ir dviejų vokų, nes pernelyg daug nesusipratimų. Manome, kad pakaks viską pateikti viename.“

Beveik 1,3 kilometro ilgio Šiaulių bulvaras yra trečias pagal senumą visoje Europoje. Jis įrengtas dviem etapais – 1974–1984 ir 1984–1986 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.