Ilgšio ir storulio besmegenių porelė iš Rokiškio r. užkariauja internetą

Kas į ūgį, o kas į storį – kazliškiečiai, statydami įspūdingus senius besmegenius, šėliojo ir dūko iki soties. Bus ką prisiminti vasarą ir dėl ko laukti kitos žiemos.

Storulis ir ilgšis – tokie kazliškiečių seniai besmegeniai.
Storulis ir ilgšis – tokie kazliškiečių seniai besmegeniai.
L.Mackus ir D.Varkalytė dalyvauja įvairiuose renginiuose.
L.Mackus ir D.Varkalytė dalyvauja įvairiuose renginiuose.
L.Musteikienė ir E.Šaučiūnas pramogų randa ir žiemą, ir vasarą.
L.Musteikienė ir E.Šaučiūnas pramogų randa ir žiemą, ir vasarą.
Daugiau nuotraukų (3)

Lina Rušėnienė, www.panskliautas.lt

Feb 4, 2019, 4:29 PM, atnaujinta Feb 4, 2019, 5:06 PM

O tą kitą žiemą galbūt lipdys dar didesnius besmegenius. Kad tik sniego, kaip šįmet, būtų.

Šalia senio – tarsi nykštukas

Rokiškio rajone, Kazliškyje, išdygo du seniai besmegeniai. Bet vienas – smarkiai aukštas, o kitas – smarkiai storas. Ilgšis, deja, neišlaikė išbandymo atšilimu. Atidrėkęs sniegas pasunkėjo, ir ritiniai išvirto.

Bet besmegenio sumanytojas – 22 metų Laurynas Mackus nenusimena, jis ketina senį atstatyti. Jeigu ne šiemet, tai kitąmet. Galbūt – net dar aukštesnį. Agronomiją studijuojantis vaikinas praėjusią žiemą buvo suvoliojęs 4 metrų aukščio besmegenį. Šiemet rezultatą gerino, ir senis siekė jau penkis metrus. „Kylame aukštyn“, – ūpo nepraranda ir sūnui pagelbėjęs ūkininkas Alvydas Mackus. Šalia besmegenio atsistojęs 1 metro 80 cm ūgio L.Mackus atrodo tarsi nykštukas.

Kur rasi tokią morką?

Apatinį ritinį voliojo abudu vyrai tiek, kiek tik pajėgė, net kojomis į žemę įsispirdami. Dydžiu jis prilygsta automobiliui. Kitus ritinius kėlė keltuvu – kitaip neįmanoma.

Be darbo neliko ir L.Mackaus mama Edita bei draugė Deimantė Varkalytė. Juodvi aprengė ir išgražino besmegenį. Nosį atstojo nemenka malka. Ne morka? „Kurgi rasi tokią didžiulę morką? Net modifikuotų tokių nėra“, – juokėsi L.Mackus.

Dantis, akis, sagas moteris padarė iš bulvių, surado šaliką. Rankas padarė iš eglišakių.

Su dukryte pro langą žiūrėjo

Kitas senis besmegenis, tik visai kitaip atrodantis, riogso Ilonos Musteikienės ir Eligijaus Šaučiūno namų kieme. Riogsote riogso, nes baisiai storas.

„Eligijus su vaikais Ligitu ir Nedu pastatė – padūkdami, pašėldami. Aš su mažąja – vienų metų Vilte pro langą žiūrėjome. Po to Eligijui kavos į lauką išnešiau“, – juokėsi I.Musteikienė. Sūnūs namo dar iki tamsos negrįžo, džiaugėsi besmegeniu. I.Musteikienė sakė, kad kaime ir daugiau vaikų yra, bet besmegenių – nematyti. Greičiausiai daugelis pasirenka kompiuterius, o ne žiemos pramogas.

Vienam besmegeniui nuobodu

I.Musteikienė pasakojo, kodėl jų besmegenis – toks masyvus. Mat sūnūs paaugliai buvo susirentę būstinę. Šioji apgriuvo. Tuomet E.Šaučiūnas su berniukais sumanė lipdyti senį.

Taip apatinis ritinys išėjo labai platus. Kitus ritinius voliojo tokius, kad trise pakeltų. Užvolioję juos viršun, vėl aplipdė sniegu. Šypseną nupiešė kankorėžiais. Šeimos namelis palyginti nedidelis, tad jo fone besmegenis atrodo itin įspūdingai. Aukščiu jis siekia apie du metrus.

Moteris prisipažino nesitikėjusi, kad šeimos kūrinys sulauks dėmesio. „Mano vyrai juokiasi, kad šalia lipdys dar vieną besmegenį. Kad šiam nebūtų nuobodu“, – šypsojosi I.Musteikienė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.