Paraiškas dėl paramos keičiant asbestinių stogų dangas jau galima teikti

Paraiškas dėl paramos keičiant asbestinių stogų dangas jau galima teikti ne tik darbo valandomis teritoriniuose Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) padaliniuose, Savivaldybėse pagal tikslų grafiką, bet ir naudojantis ŽŪMIS portalo internetine prieiga (ŽŪMIS), informuoja NMA.

Paraiškos pildymas el. būdu yra supaprastintas ir automatizuotas, o pateikti duomenys patikrinami.<br>M.Patašiaus nuotr.
Paraiškos pildymas el. būdu yra supaprastintas ir automatizuotas, o pateikti duomenys patikrinami.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2019, 3:39 PM, atnaujinta Apr 12, 2019, 3:45 PM

Anot NMA, paraiškos pildymas el. būdu yra supaprastintas ir automatizuotas, o pateikti duomenys patikrinami. Vienas iš privalumų – jei pareiškėjas yra arba buvo paramos gavėju pagal kitas investicines ar kompensacines priemones, naujai pildydamas paraišką galės rinktis iš NMA turimų pareiškėjo duomenų.

Taip pat sistema automatiškai pateikia teisingus pastato duomenis, gautus iš Nekilnojamojo turto registro, – tai palengvina paraiškos pildymą, mat paramos gavėjui nereikia papildomai ieškoti šios informacijos. ŽŪMIS patikrinama, ar objektas tikrai yra gyvenamosios paskirties, dengtas asbestcementiniu stogu, nėra areštuotas; pagal išvardytus savininkus ir specialias žymas galima matyti, ar reikia pateikti rašytinį sutuoktinio sutikimą investuoti į jam (jiems) priklausantį nekilnojamąjį turtą, jungtinę veiklos sutartį su kitais savininkais, statybą leidžiantį dokumentą.

Paraišką teikti per ŽŪMIS, NMA teigimu, yra patogu, nes išvengiama klaidų ir netikslumų. Jau suformuotoje paraiškoje aiškiai pažymėti privalomi užpildyti laukai, pateikiamas galimų išlaidų sąrašas, remiantis patvirtintais įkainiais ir stogo dangos plotu, – apskaičiuojama maksimali kompensuojama stogo dangos (ir statybinių medžiagų) paramos suma. Tai didelis palengvinimas pareiškėjui.

Primintina, kad paraiška keisti asbestinių stogų dangas pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos priemonės „Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėse“ veiklos sritį „Parama asbestinių stogų dangos keitimui“ ŽŪMIS turi būti pateikta ne vėliau kaip iki kvietimo teikti paraiškas paskutinės dienos pietų – gegužės 31 d. 12 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.