Ruošiamės Kalėdoms: kaip sutikti šventes be streso?

Atvėsus orams daugiau laiko praleidžiame namuose – nejučia kyla noras įsisukti į jaukų pledą mėgaujantis puodeliu karštos kakavos, o galvoje pradeda suktis vis daugiau minčių apie gražiausią metų šventę – Kalėdas. Vieniems jos atrodo dar labai toli, o kiti jau nerimauja galvodami ar spės tinkamai pasiruošti.

 „Senukai“ nuotr.
 „Senukai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-15 09:00, atnaujinta 2019-11-15 09:10

Tam, kad šventes šiemet būtų galima pasitikti ramiai ir džiaugsmingai, dalinamės keletu patarimų, padėsiančių išvengti šventinio streso ir ilgiau mėgautis kiekviena pasiruošimo akimirka.

1. Paverskite namus jaukia oaze

Lapkričio vidurys yra puikus metas pradėti ruoštis šventėms. Paskutiniais tamsiais rudens vakarais norisi šilumos ir jaukios atmosferos, kurią namuose sukurs šilti vilnoniai užtiesalai, minkštos įvairiaspalvės pagalvėlės ir rami žvakių ar smulkių LED lempučių šviesa.

Jaukumo suteiks ir malonūs kvapai: puikiai tiks cinamonas, imbieras, apelsinas ar kardamonas, tad verta rinktis šio aromato žvakes ar eterinį aliejų. Kvapą lengvai paskleisite įpylę keletą lašelių eterinio aliejaus į kvapų difuzorių ar oro drėkintuvą.

2. Skirkite laiko dovanų planavimui

Jei norite, kad namus kuo anksčiau užplūstų džiaugsminga kalėdinė dvasia, rekomenduojama skirti bent keletą vakarų maloniam dovanų planavimui: įsisukę į šiltą pledą pasiimkite mėgstamą užrašinę, planšetę ar nešiojamą kompiuterį ir pradėkite pildyti dovanų sąrašą. Iš anksto apgalvotos dovanos bus gerokai prasmingesnės, be to, taip išvengsite nereikalingų pirkinių, sutaupysite pinigų ir nieko nepamiršite. Verta pagalvoti, kaip sveikinsite ne tik artimuosius, bet ir kolegas ar verslo partnerius. Taip pat rekomenduotina pasiruošti ir keletą mažų dovanėlių tam atvejui, jei šventiniu laikotarpiu užsuktų netikėti svečiai.

Anot „Senukų“ kalėdinių prekių specialistės Ievos Matiukaitės, simbolinėms dovanoms puikiai tinka stikliniai rankų darbo kalėdiniai žaisliukai, kvapnios žvakės ar rankų darbo skanėstais pripildyti stilingi stiklainėliai. Šeimos moteris pradžiuginti galite pasirinkę kokybiškus patalynės, rankšluosčių ar stalo tekstilės komplektus. O meistraujantiems šeimos vyrams vertinga dovana gali tapti įvairūs elektriniai įrankiai, mechaninių įrankių komplektai.

Jei turite artimųjų, pasižyminčių ypatingais pomėgiais ar išskirtinėmis veiklomis ir vis tik nežinote, ką galėtumėte jiems padovanoti, verta pasinaudoti specialistų jau atrinktomis naudingų dovanų idėjomis.

Šiais metais jas pristatė „Senukai“. Internetinėje parduotuvėje www.senukai.lt sukurta naudingų dovanų idėjų platforma, kur labiausiai Jums tinkančią išsirinkti galėsite vos per kelias minutes. Jums tereiks atsakyti į keletą klausimų, padėsiančių pateikti geriausiai jūsų poreikius atitinkančius pasiūlymus. Tad kalėdinę dovaną artimui išrinkti galėsite greitai ir paprastai. Su naudingų dovanų idėjomis susipažinti galite čia.

3. Apgalvokite šventinio stalo meniu

Kelis vakarus paskyrę dovanų planavimui, keletą kitų pagalvokite apie vaišes. Kokie bus patiekalai, kaip serviruosite ir puošite šventinį stalą?

Internete ar mėgstamiausiose receptų knygose paieškokite tinkamiausių patiekalų, kuriais nudžiuginsite svečius. Apgalvokite, kokie bus užkandžiai, koks bus pagrindinis patiekalas ir desertas, galbūt reikės atskirai paruošti patiekalų vaikų stalui.

Tam, kad šventinę dieną jaustumėte mažiau streso ir daugiau laiko praleistumėte ne virtuvėje, o su artimaisiais, verta pagalvoti apie patiekalus, kuriems galite pasiruošti iš anksto. Pavyzdžiui, jei kepsite pyragėlius, jau dabar galite pasigaminti įvairaus įdaro ir jį užšaldyti. Tuomet, atėjus šventei, beliks įdarą atšildyti, sudėti į tešlą ir pašauti į orkaitę.

4. Stalo dekoras

Suplanavus meniu, rekomenduotina pagalvoti ir apie bendrą stalo vaizdą. „Senukų“ specialistės I. Matiukaitės teigimu, dabar puikus metas peržiūrėti turimą ar įsigyti naują kalėdinio stalo tekstilę – staltieses, stalo takelius ir servetėles. Tuo pačiu galite pasižiūrėti, ar turite pakankamai lėkščių, įrankių, kalėdinio stalo dekoracijų.

Mėgstantiems rankdarbius, specialistė siūlo šventinių dekoracijų pasigaminti patiems, o jeigu rankdarbiai nėra jūsų „arkliukas“, pakvietę vaikus ar kitą šeimos narį, nuvykite į prekybos centrą kartu išsirinkti šventinių papuošimų. Tai taps smagia pramoga, o bendrai dekoruotas stalas spinduliuos ypatinga kalėdine šiluma.

„Kalėdinis stalas visuomet atrodys jaukiai, jei rinksitės klasikines ir žemiškos spalvos – raudonos, žalios, auksinės, smėlio bei lino spalvos dekoracijas. Stalą galite puošti ir iš lauko parsineštomis šakelėmis, kankorėžiais, kalėdiniais vainikais – juos galite papildomai dekoruoti specialiu šerkšnu ar blizgučiais, o norint, kad viskas derėtų tarpusavyje, panaudokite ir to paties atspalvio kalėdinės eglutės žaisliukus“, – patarimu dalinasi „Senukų“ specialistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.