Iš pieno pakelių kauniečiai pagamino simpatiškų ir naudingų daiktų

Jau įprasta, kad artėjant žiemai kauniečiai skuba gaminti lesyklas paukščiams. Tačiau ne visi žino, kad jų galima padaryti ir iš nebereikalingų daiktų, kuriuos paprastai išmetame. Šių paslapčių visus norinčius mokė darnaus vartojimo šalininkai.

Kauniečiai iš pieno pakelių ir butelių sukūrė mielų lesyklų paukščiams.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Kauniečiai iš pieno pakelių ir butelių sukūrė mielų lesyklų paukščiams.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2019, 5:38 PM

Atrodytų, kad panaudoti ir ne visai gražūs daiktai – pieno pakeliai ar plastikiniai buteliai gali keliauti tik į šiukšlyną. Bet pasitelkus šiek tiek fantazijos iš jų galima pagaminti simpatiškų ir net naudingų daiktų.

Tuo įsitikino kauniečiai, apsilankę antrinio dizaino namuose. Čia kas antrą sekmadienį vyksta visai šeimai skirti renginiai „Ne šiukšlės“.

Namų įkūrėja Gintarė Neverdauskė pasakojo, kad siekia paraginti kuo daugiau žmonių neišmesti nebereikalingų daiktų, juos kūrybiškai panaudoti. Kad parodytų, kaip tai padaryti, ji pasikvietė kaunietį darnaus vartojimo šalininką Giedrių Bučą.

Per vieną renginį šeimų popietės dalyviai drauge kūrė lesyklas iš pieno, kefyro pakelių ir plastikinių butelių. Pasirodo, juos tereikia kiek išlankstyti, išpjauti angas, nudažyti ekologiškais dažais ir pritaisyti pagaliukus paukščiams nutūpti.

„Vieną lesyklą apklijavome medžio atraižomis, kelias jomis dekoravome. Tai buvo visai nesunku, o rezultatas malonus, nes taip panaudojome atliekas ir padarėme gerą darbą paukščiams“, – sakė G.Neverdauskė.

Moteris džiaugėsi, kad kūrybinių dirbtuvių dalyviai pagamintas lesyklas išsinešė namo.

„Jos pasklido po miestą. Gal kiti, pamatę mūsų lesyklas, taip pat panorės sukurti ką nors įdomaus ir naudingo“, – vylėsi G.Neverdauskė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.