Netikėčiausių gedimų matę meistrai: „Keletas veiksmų ir jūsų buitinė technika tarnaus ilgiau“

Lietuviai mano, kad ilgiausiai tarnauja stambioji buitinė technika ir televizoriai, o greičiausiai sugenda išmanieji telefonai. Tačiau jeigu svarstytų apsisaugoti nuo remonto išlaidų, dažniau garantiją pratęstų buitinei technikai, TV ir kompiuteriams. Tokius duomenis atskleidė startuolio „Saugo“ užsakymu tyrimų bendrovės „Vilmorus“ atlikta apklausa.

Meistrai pateikė keletą patarimų, ką daryti, kad įsigyti prietaisai tarnautų ilgiau.<br>123 rf nuotr.
Meistrai pateikė keletą patarimų, ką daryti, kad įsigyti prietaisai tarnautų ilgiau.<br>123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2020, 2:21 PM, atnaujinta Mar 3, 2020, 2:25 PM

Saugo brangesnius, o ne trumpiau tarnaujančius daiktus

Tyrimo duomenimis, 48 proc. lietuvių mano, kad ilgiausiai (daugiau nei 5 metus) nesugenda stambioji buitinė technika – viryklė, skalbimo mašina, indaplovė, šaldytuvas ir pan., o 47 proc. kaip vieną ilgiausiai tarnaujančių daiktų įvardijo televizorių.

Paradoksalu, tačiau paklausti, kuriems prietaisams jie būtų linkę pratęsti garantiją, gyventojai įvardijo tuos pačius daiktus.

„Tai patvirtina ir mūsų duomenys – žmonės dažniausiai ir pratęsia garantiją viryklėms, orkaitėms, šaldytuvams, kitai buitinei technikai ir televizoriams, nors apklausos duomenys rodo, kad daugumos manymu, šie daiktai tarnauja ilgai. Tad panašu, kad rinkdamiesi, nuo kokių remonto išlaidų apsisaugoti, lietuviai, visų pirma, vertina daikto kainą, o ne jo galimą tarnavimo laiką“, – sako D. Kupliauskas.

Tarp kitų ilgiau nei penkerius metus tarnaujančių daiktų lietuviai įvardijo video techniką (30 proc.) ir foto techniką (29 proc.).

Mano, kad greičiausiai sugenda telefonai ir kompiuteriai

Kaip vieną iš greičiausiai sugendančių prietaisų lietuviai įvardijo išmaniuosius telefonus. Tyrimo duomenys rodo, kad 28 proc. gyventojų mano, jog telefonai sugenda per 1-2 metus, o 31 proc. – per 2-3 metus. Tarp trumpiau tarnaujančių daiktų įvardinti ir kompiuteriai – 26 proc. gyventojų įsitikinimu, jie sugenda po 2-3 metų.

„Įprastai gamintojas suteikia vienerių – dvejų metų garantiją, bet ją galima pratęsti ilgiausiai dar trejų metų terminui. Ir tai daryti iš tiesų apsimoka – smulkūs prietaisai genda dažnai, o net jiems nesugedus, suteikiame galimybę susigrąžinti dalį sumokėtos sumos“, – pasakoja D. Kupliauskas.

Pataria, kaip apsaugoti, kad ilgiau tarnautų

„Saugo“ įkūrėjai, bendradarbiaudami su meistrais, pateikia keletą patarimų, ką daryti, kad įsigyti prietaisai tarnautų ilgiau:

Naudokite prietaisus pagal instrukciją.

Įsigiję įrenginį, visuomet perskaitykite jo instrukciją ir naudokite jį tik pagal paskirtį, o priežiūrai naudokite rekomenduojamas  priemones. Išjunkite prietaisus iš elektros lizdo. Nesvarbu, ar tai kompiuteris, ar skalbimo mašina – tokiu būdu apsisaugosite nuo padidėjusios įtampos ir gedimų.

Reguliariai nukalkinkite indaplovę ir skalbimo mašiną, nepadauginkite skalbimo ar plovimo priemonių.

Susikaupusios kalkės ar priemonių nuosėdos gali lemti dažnesnius šių prietaisų gedimus, tad pasirūpinę prevencija, galite užtikrinti ilgesnį tarnavimo laiką. Parinkite tinkamą vietą.

Jeigu pagrindinė šaldytuvo paskirtis yra šaldymas, negalima jo statyti šalia šilumos šaltinio – tiesioginių saulės spindulių, radiatorių ir pan.

Reprezentatyvi Lietuvos gyventojų apklausa atlikta 2019 m. lapkričio mėnesį. Jos metu tyrimų bendrovė „Vilmorus“ apklausė 1000 vyresnių negu 18 metų šalies gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“