Vydmantiškį iš kantrybės išvedė duobėti žvyrkeliai: pigų kelių lyginimo būdą išrado pats

Duobėti žvyrkeliai iš kantrybės išvedė Vydmantų seniūnijos specialistą ūkio reikalams Egidijų Pilibaitį: pigų kelių lyginimo būdą išrado jis pats.

Egidijaus Pilibaičio išradimas: „banguotus“ žvyrkelius galima palyginti ir mašinos tempiamomis senomis akėčiomis.<br>„Pajūrio naujienų“ archyvo nuotr.
Egidijaus Pilibaičio išradimas: „banguotus“ žvyrkelius galima palyginti ir mašinos tempiamomis senomis akėčiomis.<br>„Pajūrio naujienų“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

www.pajurionaujienos.com

Jul 26, 2020, 12:20 PM, atnaujinta Jul 26, 2020, 1:05 PM

„Paėmiau senoviškas, apie 40 metų ūkiniame pastate laikytas, arklines akėčias, prie metalo gabalo, kad galėčiau vilktimi prikabinti prie mašinos, privirinau „auseles“ ir – pirmyn.

Tik kad, matydami vydmantiškiai iš juoko nesiraitytų, ar tokiu savadarbiu agregatu bent kiek palyginti automobilių išmuštas duobeles įmanoma pasibandžiau gyvenvietės užkampyje, Vėjo gatvėje, einančioje Palangos link, kur niekas nemato“, – juokėsi Egidijus.

Eksperimentas pavyko neblogai – triskart pravažiavęs „bangeles“ nubraukė Smėlio, Pušų, Verslininkų gatvėse, pro čia dabar vairuotojams iš tikrųjų geriau pravažiuoti.

Dėl savo išradingumo ne tik elektroninėje erdvėje, bet ir Lietuvos televizijose išgarsėjęs E.Pilibaitis teigė savęs nesureikšminantis. „Nei aš ruošiuosi tokiu būdu ateityje greideriuoti, nei ką. Tiesiog kartą pabandžiau – ir šiek tiek eismo sąlygas gatvėse, kuriose nėra daug akmenų, pagerinti pavyko“, – atviravo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.