Šaldytuvo priežiūra: kaip lengvai juo pasirūpinti – sugebės kiekvienas

Virtuvė – viena svarbiausių namų vietų. Ji turi būti patogi namų virtuvės šefui ir visada pilna skanėstų. Virtuvėje visa šeima dažniausiai susitinka ne tik gardžiai pavalgyti, bet ir aptarti svarbiausių dienos reikalų ar įspūdžių. Kad praleistas laikas būtų malonus, būtina virtuvės švara. Juk sutiksite, kad švarioje virtuvėje kur kas maloniau būti ir gaminti. Be to, švara užkerta kelią bakterijoms. Tad palaikydami virtuvės higieną, jūs taip pat sumažinsite susirgimų riziką. Štai penki gana paprasti patarimai, kuriuos pravartu paversti virtuvės higienos įpročiais.

Palaikydami virtuvės higieną, jūs taip pat sumažinsite susirgimų riziką. Štai penki gana paprasti patarimai, kuriuos pravartu paversti virtuvės higienos įpročiais.<br>Pexels.com nuotr.
Palaikydami virtuvės higieną, jūs taip pat sumažinsite susirgimų riziką. Štai penki gana paprasti patarimai, kuriuos pravartu paversti virtuvės higienos įpročiais.<br>Pexels.com nuotr.
Palaikydami virtuvės higieną, jūs taip pat sumažinsite susirgimų riziką. Štai penki gana paprasti patarimai, kuriuos pravartu paversti virtuvės higienos įpročiais.<br>Pexels.com nuotr.
Palaikydami virtuvės higieną, jūs taip pat sumažinsite susirgimų riziką. Štai penki gana paprasti patarimai, kuriuos pravartu paversti virtuvės higienos įpročiais.<br>Pexels.com nuotr.
Palaikydami virtuvės higieną, jūs taip pat sumažinsite susirgimų riziką. Štai penki gana paprasti patarimai, kuriuos pravartu paversti virtuvės higienos įpročiais.<br>Pexels.com nuotr.
Palaikydami virtuvės higieną, jūs taip pat sumažinsite susirgimų riziką. Štai penki gana paprasti patarimai, kuriuos pravartu paversti virtuvės higienos įpročiais.<br>Pexels.com nuotr.
Palaikydami virtuvės higieną, jūs taip pat sumažinsite susirgimų riziką. Štai penki gana paprasti patarimai, kuriuos pravartu paversti virtuvės higienos įpročiais.<br>Pexels.com nuotr.
Palaikydami virtuvės higieną, jūs taip pat sumažinsite susirgimų riziką. Štai penki gana paprasti patarimai, kuriuos pravartu paversti virtuvės higienos įpročiais.<br>Pexels.com nuotr.
Palaikydami virtuvės higieną, jūs taip pat sumažinsite susirgimų riziką. Štai penki gana paprasti patarimai, kuriuos pravartu paversti virtuvės higienos įpročiais.<br>Pexels.com nuotr.
Palaikydami virtuvės higieną, jūs taip pat sumažinsite susirgimų riziką. Štai penki gana paprasti patarimai, kuriuos pravartu paversti virtuvės higienos įpročiais.<br>Pexels.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 24, 2021, 3:16 PM, atnaujinta May 24, 2021, 3:29 PM

1. Plaukite rankas

Tikime, kad pandemijos metu įpratote ir išmokote tinkamai plauti rankas, bet norime dar kartą priminti apie šį svarbų įprotį. Rankas plaukite ne tik pasinaudoję tualetu, bet ir prieš gamindami ar valgydami maistą. Nusiimkite visus žiedus, apyrankes ar kitus papuošalus prieš plaudami rankas. Paprastas vanduo ir muilas gali nepašalinti visų bakterijų, esančių ant aksesuarų. Taip pat patartina gaminti maistą nemūvint jokių rankų papuošalų, kad bakterijos nepatektų į maistą.

2. Reguliariai valykite virtuvės stalviršius

Virtuvės paviršiai „išgyvena“ daug: nulašėjusius skysčius, byrančius miltus ar maltą kavą, pabirusias kruopas ar tykštančius troškinius bei sriubas. Be to, ant jų dedame pirkinių krepšius, rankines, raktus ir begalę kitų daiktų, ant kurių krebžda bakterijos. Tad norėdami palaikyti švarą, turite reguliariai valyti paviršius po kiekvieno naudojimo, net jei nešvarumų nematote plika akimi.

3. Dažnai keiskite virtuvės šluostes

Drėgnas audinys – tobula terpė veistis bakterijoms! O virtuvinės šluostės ar rankšluostukai visada būna drėgni. Nelaukite, kada jie taps purvini, o keiskite reguliariai, kelis kartus per savaitę. Naudotas ir susitepusias šluostes ar rankšluostukus skalbkite ne žemesnėje nei 60 laipsnių temperatūroje.

4. Atskiri peiliai ir pjaustymo lentelės

Jeigu neturite indaplovės ar esate šiek tiek tingūs, jūs greičiausiai naudojate tą patį peilį bei pjaustymo lentelę visiems ingredientams pjaustyti. O to daryti nereikėtų. Jeigu pjaustote mėsą ar žuvį, niekada iškart nenaudokite tų pačių įrankių daržovėms. Skirtingiems maisto produktams reikėtų naudoti atskirus įrankius, kuriuos rekomenduojama kruopščiai nuplauti iš karto po kiekvieno naudojimo.

5. Valykite šaldytuvą

Darbas gal ir ne pats maloniausias, bet būtinas. Daugelio šaldytuvai pilni pačių įvairiausių produktų, apie kuriuos kartais pamirštame. Tvarkydami šaldytuvą galime rasti vartoti nebetinkamų maisto produktų ar maisto likučių, kuriuose įsiveisė pelėsis ar kitos bakterijos. Tad šaldytuvo tvarką pradėkite nuo jo ištuštinimo bei sugedusių maisto produktų išmetimo.

Kruopščiai išvalykite šaldytuvo sieneles bei lentynas. Tai galima padaryti su ekologišku KLAR virtuvės paviršių valikliu, kuris yra alternatyva įprastoms valymo priemonėms. Jis efektyviai valo, naikina purvą bei nuosėdas. Jums tereikia priemone išpurkšti šaldytuvą ir nuvalyti šluoste. O stiklines šaldytuvo lentynėles galite nuvalyti KLAR veidrodžių ir stiklų valikliu.

Atkreipkite dėmesį į šaldytuve palaikomą temperatūrą. Jeigu pastebėjote, kad produktai greitai sugenda, gali būti, jog nustatyta netinkama temperatūra. O išmetę netinkamus vartoti maisto produktus, nepatingėkite išnešti šiukšlių. Maisto likučiai toliau gali pūti, pelyti bei užveisti bakterijas šiukšliadėžėje. Tad šiukšles išnešti taip pat turėtumėte reguliariai, o ne tik tada, kai niekas nebetelpa į šiukšlių dėžę.

Tekstas paruoštas bendradarbiaujant su UAB „Orklacare“.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.