Erzina blogas kvapas šaldytuve? Vos 4 veiksmai – ir pamiršite šią problemą

Šaldytuve saugome pusryčius, pietus, vakarienę, desertus – visus patiekalus ir maisto produktus, kuriuos būtina laikyti šaltai.

Verčiau nelaukti, kada atidarius šaldytuvo dureles kvapas ims riesti nosį.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Verčiau nelaukti, kada atidarius šaldytuvo dureles kvapas ims riesti nosį.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Verčiau nelaukti, kada atidarius šaldytuvo dureles kvapas ims riesti nosį.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Verčiau nelaukti, kada atidarius šaldytuvo dureles kvapas ims riesti nosį.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-06-09 09:00

Lipniomis rankomis įdėti stiklainiai, drėgnos lėkštės ar dubenėliai bei per ilgai šaldytuve užsibuvę maisto likučiai pradeda skleisti nemalonius kvapus, o ant lentynėlių pastebime neaiškių, lipnių dėmių.

Tai akivaizdūs ženklai, kad šaldytuvą reikia išvalyti ir sutvarkyti.

Žinoma, verčiau nelaukti, kada atidarius šaldytuvo dureles kvapas ims riesti nosį. Šaldytuvą reiktų valyti reguliariai, palaikyti bendrą švarą ir tvarką.

Geriausias metas imtis tvarkos yra prieš vykstant į parduotuvę, kai šaldytuvas tuščias arba pustuštis. O visą tvarkymo procesą galima įgyvendinti penkiais žingsniais.

1. Ištraukite viską iš šaldytuvo

Nestumdykite stiklainių iš vieno krašto į kitą. Taip tik sugaišite kur kas daugiau laiko. Visus produktus ištraukite. Jei nerimaujate, kad valymas gali užtrukti ilgiau, maistą sudėkite į šaltkrepšį. O jei už lango tikra, šalta žiema – sukraukite produktus į dėžę ir palikite balkone.

2. Išvalykite šaldytuvo vidų

Kai šaldytuvas tuščias, metas imtis pagrindinės užduoties – nešvarumų šalinimo. Šaldytuvo vidų galite išvalyti su KLAR virtuvės paviršių valikliu, o stiklines lentynas – KLAR veidrodžių ir stiklų valikliu. Papurkškite priemonę ir leiskite jai įsigerti. Po kelių minučių nuvalykite. Jeigu šaldytuve yra sukietėjusių nešvarumų, šiek tiek pašveiskite indų šepečiu ar kempinėle.

3. Nuvalykite šaldytuvo išorę

Juk būna, kad gaminant patiekalą pritrūksta ingredientų ir prireikia atverti šaldytuvą. Rankų kruopščiai nenuplauname. Geriausiu atveju jas šiek tiek nuvalome rankšluosčiu. O nešvarių pirštų žymės labai gerai matosi ant šaldytuvo rankenos.

Jei jūsų šaldytuvo durelės yra pagamintos iš nerūdijančiojo plieno, ant jų gana greitai pasimato pirštų atspaudų ir riebalų dėmės. Šaldytuvo dureles nuvalykite virtuvės paviršių valikliu ir nublizginkite sausa servetėle.

Nepamirškite taip pat nuvalyti šaldytuvo viršaus. Nors jo ir gerai nesimato, ten susikaupia labai daug dulkių.

4. Nuvalykite nešvarias pakuotes ir stiklainius

Jei šaldytuvo lentynos yra nusėtos neaiškiomis dėmėmis, jos gali byloti apie nešvarias pakuotes ar stiklainius. Drėgna šluoste nuvalykite visas pakuotes, stiklainius ar indelius prieš dėdami juos atgal į šaldytuvą.

5. Rūšiuokite maisto produktus šaldytuve

Daugelis žmonių šaldytuvuose turi maisto produktų, apie kuriuos pamiršta. Dažniausiai tai nutinka dėl šaldytuvuose vyraujančios netvarkos. Norint išvengti tokių situacijų, reikia turėti maisto laikymo sistemą šaldytuve: pieno produktams skirti vieną lentyną, daržovėms – kitą, stiklainiams – trečią ir t. t.

O visiems maisto likučiams taip pat numatykite vietą ir reguliariai ją apžiūrėkite. Patikrinkite produktų galiojimo datas, bet nepamirškite, kad skiriasi žymėjimas „tinka vartoti iki“ ir „geriausias iki“.

Neskubėkite išmesti dar tinkamo vartoti maisto. Turėdami maisto likučiams skirtą lentyną, išvengsite už stiklainių pasislėpusių, prieš porą metų taip ir nesuvartotų mėsainių bandelių. Juk tokie radiniai labai nemalonūs!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.